tiistai 23. helmikuuta 2010

Kropan muutokset numeroina

Tänään yritän päästä inbody-mittaukseen ja jos tulokset on siedettävät niin uskallan ehkä laittaa ne tänne näkösällekin ;) Ja jos paremmat kuin viimeksi niin ehkä laitan muutoksetkin näkösälle :D Jännittää vähän että mitä sitä on tapahtunutkaan kun on ollut rankka dieetti ja sitten reipas painonnousu...

Lisäksi ajattelin kertoa vähän itsestäni lisää. Eli tän perusteella olen ehkä paljon ihmeellisempi mitä olen oikeasti, sillä huonoja puolia harvoin tulee ventovieraille lueteltua! Mutta tässä olisi vähän paljastuksia:

Olen hieman kärsimätön ja nopea liikkeistäni. Jos asiat ei tapahdu minun vauhdilla (eli nopeasti) niin hermostun helposti ja teen lopulta kaiken mahdollisen. Tämän takia tekemistä on paljon ja kiirettä piisaa. Pidän vauhdista, mutta kärsimättömyys ja se etten luota asioiden tapahtuvan ilman minua, ovat asian kääntöpuolia. Kun suutun, olen todella kovaääninen ja saatan huutaa vähän liiankin ilkeitä sanoja, eli toisin sanon tulistun nopeasti ja myöhemmin en välttämättä edes muista mitä olen sanonut tai tehnyt. Pieniä hermostuksia sattuu päivittäin, mutta isoja onneksi harvemmin.

Pidän käytännön opiskelusta ja kuuntelen mielelläni jos joku osaa kertoa jotain kiinnostavaa, mutta yksin lukeminen ei ole minun juttu. Mielenkiintoisesti kirjoitettu teksti menee kyllä, mutta muistiinpanojen ja diojen lukeminen aiheuttaa vain turhautumista, eikä mieleen jää mitään. Sen sijaan pidän kun saan kirjoittaa muistiinpanoja samalla kuin luen, näin muistan asiat paremmin. Kääntöpuolena siihen menee aikaa paljon enemmän.

Ruoan suhteen pidän kaikenlaisesta ruoasta ja syön monipuolisesti tuoretta ruokaa. Kasvikset, hedelmät, viljat, maitotuotteet ja lihat sekä kalat kuuluu päivittäiseen ruokavalioon. Joskus innostun kokkaamaan ihan pitkän kaavan kautta, mutta nykyään teen vähän turhan usein vain puuroa. Eli tuntuu ettei aika riitä ruoanlaittoon enää. En pidä rasvaisista ruoista enkä tykkää maistaa rasvaa kermassa, lihassa tai öljynä kasviksissa. Siksi on vaikea saada rasvaa tarpeeksi ja käytänkin siksi kauraa puuroon muiden viljojen sijasta ja syön lohta ja omegoja. Myös rypsäriä on helppo piilottaa ruokiin. Kiukun mulle nostavat ruokakiihkoilijat, jotka ovat löytäneet sen ainoan oikean tavan syödä ja kaikki muu on väärää. Ei se mitään, mutta sen toitottaminen kaikille ja muiden valintojen kritisoiminen ja vähättely on ärsyttävää! Syökää pahanmakuisia viherjauheita, kylmäpuristettuja kookosöljyjä ja 120 euron raakasuklaita päivittäin, mutta antakaa minun syödä puuroa, rahkaa, viiliä ja leipää. Myös atkins-uskon toitottajat ärsyttää; ei se teidän tapa syödä ole se ainoa oikea ja kaikille sopiva vaikka joku onkin saanut voita syömällä painoa 10kg alemmas. Kuunnellaan kaikki omaa kroppaa ja syödään sen mukaan eikä tehdä turhia "ei saa syödä" -listoja. Monipuolinen ruoka kunniaan!

Minussa on myös paljon haaveilijan vikaa. Saatan viettää tuntikausia netissä ja matkustella vieraissa maissa ja samalla kirjoittaa etukäteen tietoja ja tekemisiä kyseisistä maista, jotta reissussa sitten on paljon kaikkea. Jonkun mielestä suunnittelu on loman tuho, mutta mun mielestä sillä saadaan hyvä loma aikaan. Kun tuntee alueen ja tavat ja tietää missä kannattaa käydä, niin ei mene aikaa itse lomasta opetteluun ja suunnistamiseen. Tietenkin jos on kuukausi aikaa olla jossain kaupungissa niin asia on eri, mutta viikon lomalla ei ihmeitä kerkeä oppia. Haaveilen jatkuvasti reissuista ja tekemisistä, eri tapahtumista ja vaikka mistä! Internetin lumoava maailma vie monesti mukanaan, sillä juuri tuo samalla lukeminen ja asioiden ylös kirjoittaminen (koneella paljon nopeampaa ja helpommin muokattavissa) on tosi ihanaa!

Harmina sanon vielä, että innostun nykyään liian harvoin. Aiemmin pienet asiat sai hyppimään riemusta, mutta nykyään tuntuu että saa aika iso mullistus tapahtua että innostuisin tosissaan. Ehkä tämä tenttiputki ja koulukiireet, pakkaset ja kotiin linnottautuminen vie veronsa. Toivotaan että mieli virkistyy taas kun kevätaurinko alkaa lämmittää! Hauskaa kevään odotusta kaikille! :)

9 kommenttia:

  1. Oon sun kanssa niin samaa mieltä noista "ruokakiihkoilijoista", tuntuu että on ihan kauhean synti jos nykyaikana sanoo pitävänsä esim. leivästä.

    VastaaPoista
  2. Hei oisko sulla antaa vinkkejä hyviin proteiinipitoisiin väli-/iltapaloihin jotka ei ois kauheen monimutkasia ja olis nopeita valmistaa??
    Tuntuu että omassa päässä pyörii aina vaan ne samat ideat ja liian helposti sitä sitte päätyy puputtamaan vaan leipää kun kaipaa kuitenki vähän vaihtelua. Ettei tartte syödä sekä väli- että iltapalalla samaa rahkaa aina vaan.=)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittamassasi teksti voisi olla lähestulkoon omaa, niin paljon samoja asioita, joita olen lähiaikoina käsitellyt.

    Yksi on pakko mainita tässä yhteydessä. Ruokakiihkoilijat, tai paremminkin kyttääjät. Mä olen töissä vetänyt terveellistä ruokaa viimeiset 5-vuotta. Mysliä,puuroa, raejuustoa, kasviksia, pähkinöitä, manteleita ym. nopeasti syötäviä body-ruokia. Ihan joka ikinen päivä muut kyttää mun syömisiä ja laukovat mitä terävämpiä kommenttejaan. Mä en tajua, mikä etuoikeus niillä on aina arvostella mun syömisiä. Mä en ikinä sano niiden mikrosafkoista mitään, vaikka mun mielestä ne on täyttä p...aa. Ne ei itse urheile, eikä niillä ole selkärankaa pysyä mun safkalinjalla. No muutama vetää atkinsia ja niillä meinaa silmät irrota päästä, kun mä vedän sata grammaa mysliä niiden edessä. Niiden tekis niin mieli hiilareita, mutta samassa yhteydessä sanovat, vaikka en edes kysy, että ei heidän tee yhtään mieli mun myslejä. Mä oon niin yllättänyt ne joskus vetämässä edustajien tuomaa pullaa napaan, että se siitä väitteestä, etteikö tekis hiilareita mieli.

    Tuo kirjoittamani aihe on niin polttava, kun on jokapäiväistä, että mä kohta joudun avautumaan, sillä mua nykyään vituttaa aamusta asti, kun tiedostan tuon tulevan ruokatunti-ihmettelyn.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: voin kirjoittaa vinkkejä seuraavaan postiin noista välipaloista. vaikkakin mun välipalat on aika usein samanlaisia, mut jos jotain keksis :)

    Markus: Voi mikä tuttu tunne! Dieetillä syksyllä tuntui että mun ruoka herätti kummastusta ihan joka paikassa; sukulaisten, kavereiden ja koulu/työporukan kesken. Mulla se oli enemmänkin noloa syödä jotain ihan erilaista ruokaa kun muut, kun en tykkää hirveästi erottua massasta kuitenkaan. Nyt tuntuu enemmän olevan niin päin, että mitään ei saisi syödä suurimpien kiihkoilijoiden mielestä. Annan muiden syödä mitä haluavat ja syön itse samoin. Tähän poikkeus on oma perhe, jonka syömisiä kyttään ja kommentoin välillä liikaakin, mutta vain siksi että välitän ja huolehdin ;)

    VastaaPoista
  5. Heippa ja terkut tampereelta!

    Luin sun blogia jo viime vuonna ja aijon jatkaa tänäkin vuonna, tähtään itse tän vuoden fitnessmallikisoihin! Sulla on kivaa hyvinkirjoitettua tekstiä aiheista, jotka itseäkin kovasti kiinnostavat!

    Markus kirjoitti ihan samasta aiheesta mihin mä olen törmännyt.. Teen vuorotyötä(istumatyötä) ja moni vetää helppoa valmissafkaa sekä kivoja välipaloja kuten pasteijoita,pitsoja,hamppareita ym. Itse en syö ollenkaan valmisruokaa ja muutenkin tosi kliinisti. Huomaan selvästi, että ihmisten huono omatunto kirvoittaa nimenomaan näitä "miten sä selviät tollasella"-kommentteja. Monesti ihmetellään että miksi terveen pitää laihduttaa, miten pää kestää tuollaista (eli terveellistä) syömistä(??) ja kuulen joka työvuorossa kommentin "mäkin olen ajatellut pudottaa muutaman kilon". Tästä syystä en ole hirveästi kertonut ihmisille punttiharrastuksesta tai ruokavaliostani, joka ei ole edes valio, vaan normaali proteiinipainotteinen urheilijan ruoka.
    Ajattelin dieetata castingeihin muutaman kilon ja katotaan miten se täällä viidenkymmenen uteliaan ihmisen joukossa sujuu...
    -Katri-
    ps.Kiitos kivoista karkkivinkeistä, tulivat tänään postissa ja minä<3lakukissa 4ever :D!!!

    VastaaPoista
  6. Hei Sannuli!

    Kiitos paidasta, tuli tänään perille :).

    Blogistasi saa itsekin intoa panostaa enemmän treenaamiseen ja syömisiin, kiitos siitä. Olet kovin nätti ja muutenkin myönteinen esimerkki, tsemppiä tuleviin fitnesskoitoksiin!

    VastaaPoista
  7. Hei!

    Hyviä kirjoituksia, tsemppiä harjoitteluun :)

    VastaaPoista
  8. Millon sä aloitit salilla käymisen :) Ja tiedätkö kuinka paljon aloittelijan nostaa sarjapainoja viikossa? Tai jos kyykky menee 15 kg ekal viikolla niin nostanko vaikka 17 kg seuraavalla viikolla?

    VastaaPoista
  9. Kiitos tsempeistä ja lukijoille kiitokset lukemisesta :)

    Aloitin kunnon treenin pari vuotta sitten, sitä ennen kävin muutaman kuukauden satunnaisesti ja ilman kunnon tavotteita. Painoa aloin nostaa vihdoin (eli ruokailut kuntoon) kesällä 2008, eli kohta pari vuotta siitäkin!

    Painoa saa nostaa niin paljon kun nousee, ihan kevyesti tuo 2kg, laittaisin jopa 5kg ja jos tuntuu hirmu raskaalta niin vähennän sitten. Mulla nousee nytkin se 1kg viikossa vaikken aloittelija olekaan :)

    VastaaPoista