torstai 15. huhtikuuta 2010

Munakkaita ja treeniä Rovaniemellä

Heipsan!

Eli huomenna onkin tämän kirurginalun viimeinen päivä Rovaniemen LKS:ssä. Lauantaihin asti olen täällä ainakin, mutta vapaata vietän loppuviikon. Olen majaillut parissa eri paikassa ja saanut olla ihan yksin ja rauhassa illat. Onneksi olen myös nähnyt kavereita ja käynyt salilla, ei ole ihan yksin tarvinnut olla. Huomenna menen vielä Nooran kanssa treenaamaan Gym Everybodyyn. Olen pari kertaa käynyt jo tälle viikolle ja huomenna kolmas. Sunnuntaina Oulussa sitten viikon neljäs treeni. Voisin laittaa muutaman treenin näkösälle seuraavassa postissa jos vaikka saisin aikaiseksi otettua kuviakin :P

Munakas on muuten nopea ja kätevä ruoka ja siitä voi tehdä vaikka mitä! Tässä muutamia esimerkkejä ja tekoon menevät ajat:

1. Munakasleivät 5min
- ruisleivät paahtumaan, munat pannulle ja ruskistus, käännetään ja laitetaan juusto päälle sulamaan. Tuorejuusto leivälle ja muna päälle!

2. Hawaijin munakas 5-10min
- sekoita munat rikki kulhossa ja lisää 1rkl chilikastiketta. Laita pannulle, ruskista ja käännä, laita väliin ananasrengas ja pari kinkkusiivua ja taita keoksi. Anna täytteiden lämmitä hetki. Ripottele päälle suolaa.

3. Kuohkea kermamunakas juustolla 10-15min
- Vispaa reilu loraus kermaa ja munat sekaisin kunnolla. Paista miedolla lämmöllä hitaasti. Laita juustoa väliin kun pinta on hyytynyt kunnolla ja käännä ympäri. Ripottele pinnalle suolaa.

4. Yrttinen sipulimunakas 15min
- Kuullota sipulin paloja öljyssä pannulla. Sekoita pariin munaan jotain ihanaa yrttiä (rakuuna on nam) ja loraus maitoa ja riko rakenne vispilällä. Kippaa sipulit sekaan ja sitten koko komeus pannulle. Väliin maistuu kinkku, juusto ym. miedot maut.

5. Aura-meetwurstimunakas 10-15min
- Pilko muutama meetvursti (tai pekoni) paloiksi ja paista pannulla kunnes rasvaa irtoaa sopivasti. Lisää sitten sekoitetut munat päälle ja anna kypsyä rauhassa. Laita päälle auramurua ja taita kahtia. Tähän ei tarvitse suolaa välttämättä, mutta kuullotettu sipuli on myös loistava lisä!

6. Pizzamunakas 10-15min
- Sekoita munien joukkoon paseerattua tomaattia ja oreganoa. Paista pannulla vähän jauhelihaa ja kaada munakasaine päälle. Anna kypsyä ja käännä, laita päälle vielä juustoraastetta.

7. Puutarhurin munakas
- Raasta porkkana tai puolikas+pala lanttua. Paista voissa pannulla pehmeiksi. Sekoita munien joukkoon loraus kermaa ja vispaa kevyesti. Lisää kuullotettu raaste ja paista munakkaaksi.

Siinäpä noita! Paljon lisääkin olisi, tykkään vaihtelusta :) Mausteita en käytä paljon munakkaissa kun pidän paistetun kananmunan mausta! Ehkä herkullisin on kuitenkin ihan yksinkertainen nopeasti paistettu kananmuna jossa keltuainen on vielä ehjä ja hieman vetelä :D

4 kommenttia:

  1. Oooh 4. munakas kuulosta tosi hyvältä!
    Täältä on saanu kaikkia hyviä syömisvinkkejä. Mietin aina salilla käymisen kannalta hyviä syötäviä ja täältähän niitä on löytynyt. Tykkään lukee päivityksiä sun treeneistä ja muutenkin. :)
    Hyvä blogi.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aivan ihanalta. Itse en edes ole mikään urheilijatyyppi, mutta blogiasi on silti tosi kiva lukea ja saa aivan mahtavia ruokaohjeita :)

    VastaaPoista
  3. Heips!
    Kiitti munakas vinkeistä.
    Tulipa mieleen kysäistä, että kuinka tarkasti olet seurannut Jutta Gustafsbergin valmistautumista Body Fitness Masters-kisoihin?

    VastaaPoista
  4. En ole kyllä kauheasti seurannut, blogia lukenut pari kertaa ja kuviin ym. nyt olen törmännyt aika usein kun Jutta on julkisuudessa ollut paljon. Kevään kisat meni vähän sivuun multa kun en päässyt seuraamaan, ja en tunne montaa kisaajaa. Syksyllä kun kisat on oulussa, niin varmasti menen katsomaan :)

    VastaaPoista