keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Treenejä ja lomailua

Viimeiset päivät on menny lomaillessa ja reissussa, eilen tultiin takaisin Ouluun ja huomenna onkin viimeinen lomapäivä! Ensi viikon olen Rovaniemellä kirurgian harjoittelussa, nettiä ei välttämättä ole, joten päivityksistä en voi sanoa mitään :( Aikaa siellä kyllä on, neljältä pääsen aina ja sitten salilla mutka ja illat luen ja olen koneella.

Mutta siis asiaan! Ylläksellä meni pääsiäinen ja ainoat treenit viikkoon oli hiihto ja lumityöt! hiihto oli yllättävän raskasta, varsinkin kun menin perinteistä todella liukkailla luistelusuksilla. Ylämäet luistelin täysiä ja muut matkat lykkäsin sauvoilla eteenpäin. Ojentajat huusi armoa ja sisäreidet meni kipeiksi. Keskisyke oli 176 ja maksimi 199, joten ihan hyvä treeni! Aikaa meni vajaa tunti, eikä tuntunut niin pitkältä tai olo niin hengästyneeltä kun mittarista olisi luullut. Tuossa on vielä alkulämmittelyt ja lopun kevyemmät lykkimiset mukana, itse vauhdissa oli yli 180 syke melkein kokoajan. Kivaa :D

Juhlimassa käytiin yhtenä iltana ja pilkkimässä myös kerran. Rakensin myös lumi"linnan" isoon penkkaan; suuaukon ja sisälle niin ison onkalon että mahtui kolme istumaan vierekkäin penkille. Lunta siellä nimittäin piisasi! Harmi että ilkeä auraajamies rikkoi sen seuraavana päivänä.

Salilla oon käynyt nyt 3-4krt viikossa, kolmijakoisella ohjelmalla. Ajattelin käyttää tuota nyt pari kuukautta ehkä. Kivaa vaihtelua ja jalat kerkeää palautua paremmin. Eilen tein penkkitreenin ja nyt on tisut niin kipeät että ihan sama mihin kohtaa rintakehää kokeilee niin sattuu. Tein 41-48,5kg painoilla 5-10 toistoa ja sarjoja 4. Lisäksi ristikkäistaljaa muutama sarja, olkapäille pudotussarjat vipareilla ja vähän ojentajia. Nyt päivän tauko ja huomenna selän ja hauisten kimppuun!

Tässä vielä kuva elämäni ensimmäisistä kevätkääryleistä:


Sisällä on kasviksia, nuudeleita, jauhelihaa ja chilikastike. Lisänä kahta eri soosia ja raejuustoa. Hyviä oli! paistoin pannulla rapeaksi, tuo oli jännän läpikuultavaa riisipaperia eikä tummunut kokonaan kun en uppopaistanut, rapea oli silti. Teen uudestaan! Tein myös tuulihattuja ja nekin onnistui ihan hyvin, täytteeksi vähän kevyempi rahka-banaani-vaniljavaahtokombo.

Tänään on puolestaan kokattu ihan urakalla loppuviikoksi ruokia. Tehtiin miehen kans moussakaa lasagnetyylisesti, ranskalaista lihapataa ja pihvit punaviinikastikkeen kera. Lisäksi tein wokkia ja broileria pakkaseen. Ensi viikolla saakin sitten miettiä mitä syö, kun ei tiedä missä majailee edes viikon :P Sen näkee sitten! Perjantai ja lauantai on muuten töitä taasen, yritän kerätä vähän rahaa että pääsis kesällä reissuun.. Tästä lepopäivästä ja huomisesta pitää nauttia vielä kun kerkeää!

5 kommenttia:

  1. Hiihto on tehokasta ja monipuolista. Harmi vaan kun kohta talvi on ohitse siellä Oulussakin.

    Hyvää kevään jatkoa Sinulle, Sanna, ja menestystä projektiisi kisata joskus body fitnessissä.

    VastaaPoista
  2. Heippa Sannuli!

    Nyt mun on pakko antaa sulle risuja! Meinaan kehuit joskus swebar-patukoita ja now i'm totally hooked! Kiitos teikeläisen vinkin:). Dieettailen itse fitnesmallikisan castingeihin ja oi oi oi kun kaksi laatikollista swebareja katselevat kutsuvasti mikro päältä. Eli kiitos vinkistä! Olisko vielä jotain muita mega-koukuttavia prodepatukka-vinkkejä?

    Olen ymmärtänyt että ennen kisaakaan et vetänyt natsimaisen tiukkaa linjaa syömisen suhteen, sulla taisi jo lähdöissä olla kohtuu alhaiset rasvat? Annas pari vinkkiä dieettamisen suhteen, miten välttää mieliteot??(hyvä kysymys näin swebar kommentin jatkoksi...)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Gurulle ja samoin!

    Katri, pahoittelen vinkistä :D Mä oon rakastunut nyt tuohon caffe latteen, se on parempaa kun laku! On niin pehmeä ja herkullinen, että tulee kyllä syötyä välillä vähän liian tiheästikin :P Kannattaa pukata jonnekin ylähyllylle piiloon, niin ei viitsi ehkä hetken mielijohteesta ottaa. Varsinkin jos on niin pätkä kun mä ettei yltäis edes. Mulla on kyl alahyllyllä ja sen huomaa patukkatilauksien määrästä..

    Mulla oli melko hyvälaatuinen ruokavalio, mutta sallin paljon juttuja joista muut kieltäytyis. Riisi ei maistu, joten söin kaurapuuroa raejuustolla tai ruisleipää hiilarintarpeeseen. Rasvat oli melko alhaiset ja paino tippui todella hyvin koko dieetin ajan, ruoan määrä oli valtava ja energiasisältö pieni, siinä ehkä salaisuus. Ei tullut nälkä usein! Kasviksia niin paljon kuin napa vetää, hedelmää vähän makeanhimoon ja välillä protskupatukka ym. välipalaksi. Ne kalorivajeet on kuitenkin se mikä ekana ratkaisee ;)

    VastaaPoista
  4. kiitos kovasti, paita tuli perille! :)
    Kevätkääryleet kuulostavat hyviltä, voisi joku päivä itsekin kokeilla :P

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä! Kannattaa kyllä testata, oli kiva kun tein uudestaan ja hankin ainekset vartavasten (tuossa käytin mitä kaapista löytyi). Pieniä wok-suikaleita oli kivempi laittaa ja broileri oli hyvää kans, rapuja vois kokeilla seuraavaksi. Ne kannattaa paistaa reilussa öljyssä rapeiksi, öljy ei imeydy sisälle niin ei tarvi miettiä paljonko sitä on :)

    VastaaPoista