torstai 4. elokuuta 2011

New York

la 23.7.2011        New York, päivä 59.

Ekä päivä Nykissä lähti hienosti, sillä nukuin sikeästi koko yön ilman yhtään heräämistä! Otin illalla tupla-annokset lääkkeitä ja toimi, vihdoin vähän univelkoja pois. Syötiin aamiaisleivät loppuun, otettiin hotellin tarjoamat aamukahvit take away kuppeihin mukaan ja puoli kahdentoista aikaan suunnattiin metrolla Lower East siden alueelle. Chinatownin läpi kierrettiin, käytiin herkkujätskillä ja olemattomalla kiinalaislounasyrityksellä (ei tehny niin paljon mieli) ennen kuin mentiin economy candyyn hakemaan tuliaiset itelle ja muille, jos jää. Nimittäin jelly bellyt 11€ kilohintaan on halvinta mitä missään olen nähnyt. Myös Harry potter bellyjä tuli rasia mukaan, jota vois testata sitten jos uskaltaa.

Seuraavaksi mentiin Washington sq. gardeniin hetkeksi, suihkulähteeseen jalkojen pesuun ja melkein shakkimatsiin paikallisen miehen kanssa. Joku omituinen mies otti myös kuvia meistä ja aikoi lähettää sähköpostiin. Muuten olisin ihmetellyt tarkoitusperiä, mutta vaimo ja lapsi samassa seurueessa vähensi vähän epäilyjä. Onneksi postista ei tunnista kenelle kuva menee, kaiken varalta :)

Päiväruoka mentiin syömään kuuluisaan Katzin deliin. Hinnat oli aika suolaiset, mutta 15$ leivästä menee kerran elämässä, tai vuodessa. Pastramileipä oli herkkua ja välissä oleva 250g lihatäyte ihan huippu. toinen leipä oli chopped liver, joka oli myös herkkua, mutta kyllä pastrami vei voiton (myös hinnassa). Meinasin ostaa myös hyvän creme sodan kun kerranki löyty diet-versio, mutta 2,75$ hinta muutti mielen. Seuraavasta kaupasta lähti 1,5$ hintaan samantyylinen herkkujuoma. Leipien jälkeen mentiin hirveän metroseikkailun jälkeen hotellille. Metrot on oikeasti hirveitä ensikertalaiselle. Jos ei tunne kaupunkia, ei kannata liikkua niillä. Tässä mitä täytyy tietää; 1. pysäkki kadunkulmassa on juuri oikeaan suuntaan menevä, aina ei lue. 2. Linja on tod.näköisesti oikea, mutta varma ei siitäkään voi olla, sillä muutoksia oli nytkin. 3. Alas mentäessä löydät vain nimet minne metro menee, ei karttaa tai ilmansuuntia tai mitään. Ei mulle kerro mitään päätekohde kun en tiedä missä se on. 4. Jos löysit oikean metron, katso onko se express vai local, eka ei välttämättä pysähdy sun pysäkillä. Mistä tiedät pysähtyykö? Metron sisällä näkyy kartta, mutta sitten saattaa olla myöhäistä jos et kerkeä enää ulos ennen kohdettasi.  5. Vaikka oikea metro ja oikea suunta, et silti pääse ehkä perille, koska viikonloppusin juuri tämä linja loppuukin jo 7 pysäkkiä aiemmin. Meni yli tunti että päästiin perille, mutta päästiin kuitenkin! Eka päivä takana; Kivaa oli ja kuumaa kuin helvetissä.

Su 24.7.2011        New York, päivä 60.

Yöllä meni taas ihan överiksi heräilyjen kanssa, maha ei tunnu tervehtyvän millään. Kipeää tekee suurimmanosan ajasta ja lääkkeitäkin popsiessa pitää varautua yllättävään vessakäyntiin. Perhanan salmonella, teki taas tepposet...

Kun vihdoin päästiin aamukivuilta lähtemään, mentiin metrolla katselemaan Downtownia. Empire state buildingia ihailtiin ulkoapäin korkean sisäänpääsyhinnan kanssa, samoin ground zerolle rakennettavia uusia rakennuksia. Katsoimme myös breikkiporukan shown, johon pääsin osallistumaan mukaan; rooli oli olla muutaman muun tytön mukana esteenä meidän yli hyppäävälle pojalle. En nähnyt itse tapahtumaa, kun oli pää polvissa, mutta videon perusteella nätti hyppy oli.

Käytiin vapaudenpatsastakin katsomassa ohimenevällä lautalle, maihin ei menty. Staten Islandin lautta on ilmainen, joten piti käyttää hyväksi se mahdollisuus. Lounastamassa käytiin mäkkärissä, sillä juuri mikään ruoka ei maistunut. Kanapihvi sämpylällä ilman mitään lisuketta oli tarpeeksi neutraali ja upposi. Voi, kuinka kurjaa. Illemmalla kylläkin lammas"kebab" ja riisiä + salaattia, jota ei olis kannattanut ottaa, siitä seuraava olo oli nimittäin aika kurja eikä pysynyt sisällä pitkään. Muuta ei voinutkaan päivän aikaan syödä, proteiinipatukka ja karkkia meni illalla jäätelön kera. Pitää syödä mitä pystyy näköjään, muuten menee aika heikoksi olo. Päivä oli kuitenkin hieno ja paljon nähtävyyksiä tuli nähtyä.

Ma 25.7.2011        New York, päivä 61.

Taas yksi huono yö takana ja vasta puoli yhden aikaan päästiin lähtemään. Tein puurot aamulla hotellilla että sais vähän edes proteiinia varmasti. 225g raejuustoa 35g puurossa oli kyllä aika omituinen yhdistelmä. Sitten lähdettiin Times Squarelle! Paikka osoittautui olevan täynnä valoja, vilkkumainoksia ja teattereita. Kiertelyn jäkeen syötiin pastalounas ja päätettiin käydä tarkistamassa Ripley's Believe it or not - näyttely. Se oli hieno, vaikkakin 27€ opiskelijahinta oli kova. Vietettiin 2,5h kiertelemässä ja tutkimassa näyttelyä. Näyttelyssä oli mm. kutistettuja oikeita päitä, kidutusmuseo, dinosauruksen munia ja luurankoja sekä mitä erikoisempia ennätyksiä. Hieno paikka!

Seuraavaksi päätettiin mennä iltakierrokselle tunnetuimpaan paikalliseen ostoshelvettiin, eli Macy'sille. 100 000m2 alueelle oli helppo eksyä, mutta mitään ostettavaa ei löytynyt. Hienot housut, joiden hinta osoittautui lopulta kalliimmaksi mitä piti/luulin joten jäi pois nekin ostettavien listalta. Kymmeneltä mentiin vihdoin hotellille ja syömään, 8h lounaan jälkeen... Pastramileipä oli ihan hyvä ja kiva iltapala, lisäksi vähän jelly bellyjä tietenkin. Huomenna ajateltiin käydä eläintarhassa ja hienossa sushibuffetissa viimeisen kokonaisen päivän kunniaksi!

Ti 26.7.2011        New York, päivä 62.

Niin, tänään sitten oli viimeinen päivä täällä. En tiennyt sitä ennen viime viikkoa, kun kuviteltiin molemmat että tullaan Suomeen perjantaina... Mutta siis, ke iltana lähtee lento ja to päivällä Suomessa. Aikaero on kova ja lentokoneessa vatsataudissa yöpyminen aika heikkoa, joten varmaan eka päivä menee levätessä ja matkasta palautuessa.

Aamupäivällä lähdettiin "aamupalalle" 20$ sushibuffettiin, jossa oltiin puoli yhden aikaan. Tarjolla oli kaikkea erikoista; erilaisia susheja ja sashimia, salaatteja, lämpimiä ruokia, keittoja, dumbingseja, grilliruokaa, kakkuja ja hedelmiä. Monta lautasellista valittuja aineita, niin ettei ähkyyn tullut liikaa, mutta kaikkea hyvää sai maistella. Ongelmana oli vain mahataudin aiheuttama nirosus, moni muuten mieluinen sushi ja eri mädit ei maistuneet niin herkulle mitä normaalisti. Tai siis, eihän mäti tai raaka kala maistu erille koskaan, kunhan on tuoretta, mutta valikoiva ruokavalio häiritsi kovasti. Ainoa paha ruoka oli jonkun kalan maksa raakana, jäi kokonaan syömättä...Teriyakinaudan filee taas oli loistavaa, kuten myös californiarullat ja muutama salaatti.

Hienon aamiais-lounas-välipala - yhdistelmän jälkeen mentiin Central Park Zoohon, jossa kierreltiin vajaat pari tuntia katsellen eri eläimiä. Jääkarhua ei ollut ja lumileopardia ei näkynyt, mitkä harmittivat eniten. Onneksi pingviinit ja merileijonat oli paikalla showmielellä. Eläintarhan jälkeen käytiin syömässä kuiva ja pieni kanaburgeri mäkkärissä välipalaksi (säästölinja tuon aamiaisen jälkeen, 1,7$ välipala :) ja mentiin läheiseen isoon lelukauppaan pyörimään. Monia eri osastoja kahdessa kerroksessa, mukaan lukien karkkiosasto, josta bongasimme jelly bellyjen tuoksusia suihkusaippuoita ja niiden makuisia huulirasvoja /-kiiltoja! Jäi ostamatta kuitenkin ja matka jatkui vaateostoksille. Haettiin Macysiltä kullalle CK paita lauantain kotiinpaluujuhliin ja mulle H&M:ltä hieno toppi ja shortsit. Valikoima oli muuten tyylikkäämpi ja eri mitä Suomessa. Kympin aikaan lähdettiin vihdoin pois, ja haettiin kanasandwichit lähikaupasta ilta- ja aamupalaksi. Sitten vain pakkaamaan ja unta kalloon, huomenna illalla lento takaisin Suomeen! :(



















5 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Herra päätti ilostuttaa minua teksteillään ja ihan kiusaksi jätin tuohon :D Mutta totta puhuen, voi sen kyllä poistaakin, jotkut onnelliset kerkesivät iloitsemaan siitä.

    (anteeksi että poistin kommentin, ehkä hieman liian härskiä tekstiä :)

    VastaaPoista
  3. hei,

    kiva oli lukea teidän nykin blogi viimein :)

    jännää, kun oli teillä samojakin kohteita kuin meillä, mutta tavallaan ihan eri kokemus kuitenkin, johtui varmaan siitä että me oltiin se päivää siellä, niin kierreltiin kävellen melkein koko saari ja metrolla kulkukin onnistui sujuvasti. ja se tauti siellä riesana ei varmaan auttanut asiaa yhtään..

    pitäs nähdä tässä niin vois vaihtaa enemmänkin kuulumisia! :) jotkut syysillanistujaiset vaikkapas. tervetuloa kotisuomeen!

    -jt

    VastaaPoista
  4. öh puuttuu tuosta välistä että 9 päivää siellä perillä :) en tiedä minne numero tipahti.

    VastaaPoista
  5. Jotenkin lamautui kun tuli Suomeen eikä saanu edes valmista tekstiä laitettua kun vasta nyt :P Mut tulipa viimein.

    Mutta kyllä täällä on viihtynyt ihan hyvin, seuraavaa lomaa vain odotellessa! Mä oon viikonloput enimmäkseen täällä Rovaniemellä ja nyt vielä viikon verran joka päivä. Ilmoitelkaa jos pääsette kylään joku ilta, tai me sinne sitten ku on auto käytössä :)

    VastaaPoista