torstai 3. marraskuuta 2011

Herkkuruokaa à la Tomppa

Eilen sain viikon koulu-urakan ohi ja suuntasin Rovaniemelle. Yleensä mä olen se joka kokkaan, kylläkin siksi että tykkään siitä niin paljon, mutta tällä kertaa kulta halusi tehdä mulle yllätyseväät! Eli en tiennyt mitä on tulossa, koska jääkaappiin en saanut kurkatakaan. Kympin aikaan aloimme illalliselle, ja päätin ottaa kuvat sekä pienet kuvaukset ruoista tännekin, jotta voisin inspiroida muitakin tekemään yllätyspäivällisiä ;)

Alkupala 1:
- Salaatti, jossa erilaisia kirsikkatomatteja, salaattisekoitusta, kylmäsavulohirullia, jättiravunpyrstöjä, kurkkua, chilimarinoituja valkosipuleja ja paahtoleivästä leikatut leipätikut. Kastikkeena balsamicoa ja chiliöljyä.


Alkupala 2:
- Paahtoleipä, jonka päällä täyte; rapu-lohi-sitruuna-ruohosipuli-kermaviili-rahka +mausteita.
 Päällä rapuja ja ruohosipulia, koristeena salaatinlehtiä.






Pääruoka:
- Naudan fileepihvi, punaviinikastiketta, uunijuureksia ja kasviksia (porkkana, lanttu, bataatti, palsternakka, munakoiso, kesäkurpitsa), paistettuja siitakesieniä, lohkoperunaa ja prosciuttoon käärittyjä parsoja.



Juurekset ja perunat ensin uuniin, sitten n.10min myöhemmin munakoiso ja kesäkurpitsa, yhteensää ebout 40min ja n.200C. Kiehauta parsa ja kääri kinkkuun, sitten paista pannulla, kuten sienet ja pihvikin. Kastikkeen voi tehdä valmiiksi kattilassa jo etukäteen. Ja oikeasti, oli käsittämättömän herkullista kaikki, mielelläni annan tehdä milloin vain evästä mulle, kunhan ei ota liikaa paineita :) Kiitos kulta!

Ja loppuun vielä kuva mun suklaamoussesta, josta resepti alempana, löysin tän kuvann vihdoin:

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä herkullisen näköiset ruuat!

    , Nadja

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköistä! Sais Jussi ottaa Tompasta mallia. :D Kerroppa vielä kiitokset niistä salitreeneistä. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista