keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Physiofile ja lihakeittoja

Physiofile on avannut sivunsa, kannattaa käydä katsomassa! Eniten hyötyä on siis fysioterapeuteille, mutta muut voivat käydä ihailemassa mun hienoa kuvaa :D




Lisäksi kun kaikki tuntuvat kiristelevän kesää kohti, päätin laittaa pari helppoa ja nopeaa (mutta silti kevyttä ja proteiinipitoista) keittoreseptiä jakoon!

Perinteinen lihakeitto hirvenlihasta (4)


Tähän voi käyttää jotain muutakin vähärasvaista lihaa. Itse oioin liemivaiheen, kun kasviksia oli vähän ja käytin kasvisliemikuution perinteisten liemikasvisten sijaan.

- Hirvenkeittolihaa 400-500g
- Vettä lihat peittämään
- mustapippuria, suolaa ja maustepippuria maun mukaan
- 2 laakerinlehteä
- kasvisliemikuutio

Kiehauta ja kuori vaahto pois. Anna kiehua kannen alla hiljalleen 3h. (Tämä on hyvä seuraavan päivän keitto, ei tarvi tehdä aktiivisesti, mutta keittäminen kestää). Jäähdytä liha ja kuutioi se pieniksi paloiksi, poista luut jos niitä on. Laita takaisin kattilaan. Lisää pilkottuna:

- 4 perunaa
- 4 porkkanaa
- 1 iso sipuli

Keitä kypsiksi ja nauti! Aivan ihanan makuinen, lihaisa liemi, olisin voinut juoda sitä ihan paljailtaan :P


Nopea jauheliha-sipuli-kasviskeitto (3)


Laita kattilaan:

- 8dl vettä
- 1 sipulikeittoainespussi
- 300g hirvenjauhelihaa
- keittojuureksia 300g

Keitä välillä sekoittaen 10-15min. Ripauta pippuria sekaan ja tarjoile. Lisäsin vielä lorauksen kermaa ja ruohosipulisilppua päälle. Hyvää ja nopeaa!


Kisaan voi vastailla vielä tän viikon perjantain, lauantaina arvon sitten voittajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti