keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Puurokuvia ja reseptejä

Tässä olisi ohjeita puuroihin, ja mun arvostelut makuelämyksistä :)

Kaikkiin puuroihin tulee 40g kaurahiutaleita ja muihin paitsi herapuuroon myös 100g raejuustoa. Laita suolaa ja makeutusainetta maun mukaan. Annokset hedelmille ja marjoille on 100g, mehukeitolle 200g ja raejuusto on kesoa (näillä tulee samat ravintoarvot; kcal-prot-hh-r)

1. Omena-luumupuuro 4-/5
- Keitä pieni omena ja 20g kuivattua luumua (euroshopperilla kevyttä ja hyvää) pehmeiksi makeutetussa vedessä. Lisää hiutaleet, kanelia reippaasti ja pari ripausta piparkakkumaustetta. Keitä.
295 - 18-43-5

2. Lucuma-vaniljapuuro maitovaahdolla 3,5/5
- Keitä puuro, lisää vaniljauutetta ja 15g lucumajauhetta ja sekoita. Vaahdota maito kuohkeaksi ja makeuta halutessasi.
297 - 22 - 42 - 5

3. Omena-vadelmapuuro ja raparperi-herukkamehukeitto 3,5/5
- Keitä omena vedessä, lisää hiutaleet ja keitä puuroksi. Lisää sulat pakastevadelmat ja sekoita. Laita päälle mehukeittoa. Voit lisätä ripauksen kanelia puuron sekaan halutessasi.
305 - 18 - 43 - 5

4. Banaani-vadelmapuuro, vanilja ja vadelmamehukeitto 4-/5
- Keitä puuro, lisää vadelmat ja banaanipalat sekä vaniljaa maun mukaan. Laita mehukeitto päälle.
348 - 19 - 52 - 6



5. Kuohkea suklaapuuro 4/5
- Keitä puuro. Vaahdota valkuainen toisessa kupissa kovaksi ja sekoita puuro osissa vaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää 20g suklaaheraa ja 5-10g kaakaojauhetta ja sekoita nopeasti.
302 - 27 - 36 -5

6. Omenapuuro luumukiisselillä 4+/5
- Keitä 50g kuivattuja luumuja vähässä kaneli-vaniljavedesssä pehmeiksi. Lisää 5g perunajauhoja sekoitettuna pieneen vesimäärään ja kiehauta. Makeuta. Voit lisätä piparkakkumaustetta myös, sopii hyvin!
Keitä omena pehmeäksi ja puuro kanelivedessä. Lisää kiisseli puuron päälle.
352 -18 - 57 - 5

7. Banaani-vaniljapuuro maitovaahdolla 4/5
- Keitä puuro, lisää pilkottu banaani ja vanilja-aromia niin että maku muuttuu vaniljaiseksi. Vaahdota 0,5-1dl rasvatonta maitoa vaahdottimella ja makeuta halutessasi sekin.
322- 21 -48 -5





Huomaa, että hiilareita on paljon koska tein hiilaritankkauksen, vaihtamalla raejuuston proteiinipitoisemmaksi saa makroja muutettua. Myös marjojen määrää voi halutessa vähentää, mutta mielestäni ei tarvi jos ei vähähiilarisella ole, kun terveellisiä ja herkullisia ovat :)
Lisäksi söin näkkäriä, leikkeleitä ja maitokahvia jonkin verran, niitä ei tähän mainittu!

5 kommenttia:

  1. AAh ihania puuroja! Tykkään itsekin hirveesti puuroista ja käytän pääasiallisena hiilarilähteenä ja herkkulähteenä puuroa :) (moni pitää outona:D) kiitos resepteistä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä! Mä otan kans lähes kaikki "vilja"hiilarit puuroista, lisäksi tietenkin rehut ym. Puuro on vain niin hyvää, lämmittää kivasti ja pitää nälän pois jos tekee monipuolisen puuron ja hyvistä hiutaleista (eikä vain pikahiutaleita 35g veteen..)

    Lisäsin makuarvostelut, mutta niistä ei voi kiistellä, joten kokeilkaa kaikki itse mikä on mieleisin!

    VastaaPoista
  3. Olen itsekin tässä laihdutellut tammikuun alusta saakka, mutta olen ihan tavallinen pulliainen, ei siis mitään kisadieettiä päällä.
    Vapaasyöntiviikonloppuja olen pitänyt tänä aikana kolme (kiloja lähtenyt 13kg). Pientä kyllästymistä dieettaamiseen on yllättäen jo havaittavissa ja olenkin miettinyt että mitähän tapahtuisi jos pitäisin kerran viikossa "tankkauspäivän", eli söisin pelkästään hiilareita ylläpitokaloreilla tai pienellä miinuksella. Saisikohan siitä lisää puhtia treeniin.. Sullahan oli noissa puuroissa mukana raejuustoa, mutta mä meinasin että jos söis ihan pelkkiä hiilareita vaan, niitä kuitenkin saa aika kivasti mahtumaan 1500-2000 kaloriinkin.

    VastaaPoista
  4. Mitä hiutaleita itse käytät puuroissa? Voiko niillä hiutaleilla tehdä puuron myös mikrossa. Mitä mieltä olet pikakaurahiutaleista, onko ne ns. huonompia :)

    VastaaPoista
  5. pikahiutaleet on huonompia, kun korkeampi GI ja imeytyy nopeammin --> nälkä tulee nopeammin. käytän perus eloveenaa ym. joihin riittää 40g hiutale, 2,5dl vettä ja 3min mikroa isossa kupissa.

    ja vaikka tankkais niin kannattaa ainakin jonkin verran ottaa silti proteiinia, varsinkin jos noin usein meinaa. vaikka heraa jos ei raejuusto maistu, tai jotain leikkelettä ym. lisäksi.

    VastaaPoista