sunnuntai 7. elokuuta 2011

Eka viikko Suomessa takana, kisaprojekti edessä

Nyt on sitten eka viikko oltu Suomessa. Salmonella helpotti tuossa alkuviikosta ja tietenkin silti ekasta päivästä lähtien alkoi suunnitelma kevään kisoja varten. Eli heti kun yksi yö oli nukuttu ja kroppa hieman levänneempi, alkoi salitreenit. Ja ne alkoikin täysiä. Perjantaina treenasin Melkein puoli kroppaa ja lauantaina toisen melkein puoli kroppaa, jättäen hauikset ja rinnan treenaamatta, että maanantaina jaksaisi ne vetää kun uusi ohjelma alkaa. Lauantaina käytiin kuitenkin illalla viihteellä (kiitos kamut seurasta!) ja ehkä sen seurauksena osittain oli kroppa kuin hakattu sunnuntaina. Ehkä loppuun asti vedetyt rankat treenit oli kuitenkin se suurin kivun aiheuttaja.

Maanantaina alkoi uusi ohjelma, jolla tarkoitus vetää kroppaan massaa syklittelemällä, jottei läskiä tarttuisi liikaa matkassa. Jokainen rasvakilo on kuitenkin pari viikkoa lisää dieettiin ja pitkää dieettiä en todellakaan tahdo. Kalorit heitin heti plussille selvästi, jotta kroppa saisi nesteet ja hiilarivarastot täyteen ja treeni kulkisi. Ja kyllähän se kulki heti ekasta päivästä lähtien! Painoa oli vähän reilu 55kg nyt ekalla viikolla, maanantaina nähdään miten viikon syömingit palautti kroppaa. Plussia meni 500kcal ja lauantaina vuosipäivän kunniaksi ainakin se 3500kcal päivän aikana. Treeniä 1,5h 5x viikkoon ja kävelyä puoli tuntia vähintään päivässä muun oleskelun ja aktiivisuuden lisäksi.

Tässä vähän infoa tulevasta:

Vko 1: Voimatreeni, 5-10 toistot ja pidemmät tauot, vähän vähemmän liikkeitä
Vko 2: Boditreeni, 8-14 toistot ja vähän lyhyemmät tauot, liikkeitä 1 extra joka treeniin
Vko 3: Dieettitreeni, 8-12 toistot superina pareittain kaksi liikettä aina, eli tauot lyhyemmät vielä

Ma: Rinta-Hauis
Ti: selän leveys - Olkapää
Ke: Jalat - Vatsa
Pe: selän paksuus - Ojentaja
La: Pohkeet - Olkapää - Vatsa

Selkä ja olkapäät sekä ehkä etureidet on nyt ekstratreenin alla, mutta jos ei palaudu, niin taukoa tuosta lauantain treenistä. Voimaviikolla +300kcal, bodiviikolla +500kca, jonka jälkeen -500kcal välikevennys ja vähän aerobista. Sitten uusi sykli. Tämä on toiminut aina ja toivottavasti nytkin :)

Muutoksia teen kyllä jos tuntuu ettei onnistu ja jossaki jumii, apua onneksi löyytyy ja sponsorikin on omasta takaa. Kyllä tämä tästä!

hauskaa syksyn alkua kaikille ja intoa treeneihin teille jotka salille olette joskus matkalla!

2 kommenttia:

  1. Mää tuskin maltan oottaa, että nään sut lavalla säteilemässä. Niihin kisoihin on pakko päästä katsomaan vaikka mikä ois! Ei muutako hyviä treenejä ja mielellään aina välillä kuvapäivityksiä etenemisestä.

    , Nadja

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Nadja! Toivottavasti säteilen koko kisarupeaman edestä ja pääsen siihen kuntoon, mitä toivon :) Ja olis tosi hienoa jos näkis sinut siellä kannustamassa!

    VastaaPoista