sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pari treeniviikkoa takana, kyllä tämä tästä!

Ekat pari viikkoa on nyt takana uutta treeni- ja ruokavalio-ohjelmaa. Ekan viikon tein tuota perinteisintä bodytreeniä ja söin hyvin, toisen viikon tein nopeatempoisempaa treeniä supersarjoina lyhyillä tauoilla ja olin 500kcal miinuksilla. Kevennysviikko tuntui ihan hyvältä, todennäköisesti en joka kerta tuolla viikolla ole miinuksilla, jos paino ei nouse paljoa, vaan tarpeen mukaan sitten. Nimittäin riittää kuulemma että paino pysyy alle 60kg:n tän vuoden, ensi vuonna alkaisi vasta dieetti! Tuntuu hienolta ajatella, että saa vielä treenata täysillä plussilla jouluna, kun suurin osa muista kärvistelee jo jopa kuukausia kestäneellä dieetillä. Haluan mielummin kovan ja lyhyen rutistuksen, kun dieetata puoli vuotta, enkä kyllä näe syytä pitkään dieettin, jos painoa ei tarvi pudottaa kuin <10kg ja tietää että se kyllä putoaa.

Tästä ohjelmasta vielä, eli alustavasti ohjelma olisi käytössä 15vkoa, eli 5vkoa jokaista ohjelmaa kohden. Tottuminen ja kyllästyminen tulee paljon hitaammin, kun ohjelma vaihtuu vähän viikkotasollakin. Pääliikkeet ja jopa suurin osa sivuliikkeistä pysyy kyllä samana, eli paljon kovaa treeniä isoilla painoilla, hyvällä tekniikalla ja dieettiviikolla sitten runsaammilla sarjamäärillä. Treenipainot laskevat varmasti, kun liikkeitä on paljon enemmän kuin normaalisti lihasta kohden ja tekniikkaa olen muuttanut entisestä voimatyylisestä kunnon bodytyyliseen, kun sitä penkkipunnerruspaino ei ehkä lasketa mukaan loppupisteisiin siellä lavalla ;)

Tässä nyt esimerkki treenistä ja painoista. Tykkään tehdä lihasryhmät vuorotellen vastavaikuttajatreeneissä, kun siten voi tehdä enemmän kovia sarjoja, kun liikkeen välissä lihas palautuu paremmin. Kyseessä on perjantain selkä-ojentajatreeni;

T-kulmasoutu istuen:            10x30kg    2x10x35kg
Kapea penkki smithissä:            11x30kg    2x11x35kg
Kulmasoutu käsipainolla        2x12x25kg    15x20kg keskitetysti
Pushdown taljassa            15x35kg    2x12x40kg
Alatalja, leveä myötäote        3x12x30kg
Ransk.punnerrus taljassa maaten    15x15kg    12,10x20kg
Alatalja kapealla otteella        3x14x30kg

Vähän oli painot hakusessa ja osaan olisi voinut lisätä painoa ettei toistot olis nousseet 15, mutta eka treeni tällä ohjelmalla joten ens kerralla sitten! Treeniin meni 1,5h aikaa, mikä on näköjään mun yleisin treeniaika. PIdempiä tulee harvoin ja jos meinaa jäädä lyhyemmäksi, niin jotenkin onnistun aina venyttämään sitä siihen kuuteen asti (kun kulta pääsee töistä ja mennään kotiin...) :)

Nyt on muuten koulu aloitettu, nimittäin perjantain tentillä. Kävin yön yli mutkan Oulussa tuon takia, mikä ärsyttää ja harmittaa, kun sunnuntaina pitää mennä takas Ouluun ja olla siellä sitten aina ma-pe tai ma-to vähintään ekat pari kuukautta. Ei tykkää, vaikka koulusta tykkääkin - on vaikea olla yksin kun 11 viikkoa ollut joka päivä yhdessä. Mutta mutta, kyllä se tästä lähtee arki rullaamaan! Syvärit menossa, astma-tutkimusprojeksissa olen mukana, tenttejä vähintään joka toinen viikko, koulua melkein joka päivä pakollisena, kisaprojekti menossa ja sitten vapaa-ajalla hirveästi tapahtumia ja juhlia, joten ei tule tylsää!

Ja vaikka ruokavalioa on siistitty paljon kesältä, en niuhota vielä niin paljoa  sen kanssa. Kisadieetillä sitten saa olla liiankin tarkka kaikesta. Ruokaa saa syödä ja paljon, monipuolisesti myös. Jos kana-riisi tympäännyttää, kokeile esim. täysjyvä-grahamlätyt ilman sokeria ja rasvaa, pinon päälle maitorahka ja kasa mansikoita makeutettuna hieman mehukeitolla. Kaikki jauhot on täysjyvää, maidosta kolmasosa on korvattu vissyllä ja kananmunasta ja rahkasta saa proteiinit, mansikoista vitamiineja. Hyvää ja terveellistä! Vain mielikuvitus on rajana :)Tsemppiä kaikille koulunsa aloittaville ja onnea vielä kesälomaansa viettäville :)

3 kommenttia:

 1. Saisko ohjeen noihin lettuihin? Näyttää meinaan todella herkullisilta :)

  VastaaPoista
 2. Moi Sannuli,

  Olen tekemässä Iltalehteen ravintojuttua otsikolla "Näin voit herkutella lihomatta".
  Surffailin netissä ja huomasin, että sinulta näyttää löytyvän luovia tapoja ja reseptejä kevyeen herkutteluun:)
  Haastattelen juttuun ravitsemusasiantuntijaa, mutta jutun "kainalossa" on ajatuksena esitellä (kuvan kera) henkilö, joka on tottunut keveään ruokavalioon ja osaa herkutellakin kevyesti.
  Jos haastattelu sopii sinulle, niin laita sähköpostia osoitteeseen: taru@schroderus.net

  VastaaPoista
 3. Hei, sinulla on mielenkiintoinen blogi. Aion tehdä mainitsemiasi lettuja rahkalla ja marjoilla tänä iltana. Kuulisin jatkossa mielelläni vinkkejäsi rasvan polttamiseen ilman, että lihakset häviävät. Olen itse normaali aktiiviliikkuja (juoksua, kuntosalia, jumppaa..) ja minulla on keskinkertaiset lihakset. Haluaisin ensi keväänä vähentää rasvan määrää kehossani (häiden vuoksi) joten varmasti osiaisit kertoa, mikä keino olisi siihen paras ja mitä karsisit ruokavaliostasi, ilman että ulkonäöstä tulisi näivettynyt.

  Hyvää alkavaa syksyä!

  VastaaPoista