maanantai 21. helmikuuta 2011

Piukeat pakarat kyykkäämällä sekä paljastuksia!

Ekan treenivuoden tein kyykkyä. Tein sitä puoliraskailla painoilla. Sitten lisäsin siihen jalan potkuja taakse, jotain hilavitkuttimia, askelkyykkyä, taljaliikkeitä ja kaiken maailman rutistuksia. Jotta saisin paremman pepun. Reilu vuosi sitten aloin tehdä kyykkyä, smithillä kylläkin, mutta ihan rehellistä kyykkyä. Painoja uskalsin laittaa vihdoin paljon ja tein monesti niinkin että viimeinen toisto jäi alas kun loppui voimat, eli oikeasti itselleni raskailla painoilla. Lisäsin myös prässiä, jolla sain reisiin enemmän tuntumaa, kyykyn tein niin alhaalta että tuntuma alkoi jo siirtyä pakaroihin ja asento oli leveä. Peppu sai paljon enemmän muotoa ja pyöreyttä 5-8 toiston kyykyillä kuin 15 toiston jalan potku-liikkeillä! Eli ihan oikeasti, jos haluat kauniin pyöreän, kiinteän pepun, niin kyykkää!

Nyt olen hylännyt prässin ja kevään teen pääliikkeenä kapeaa kyykkyä (vaihteeksi) kaksi kertaa viikkoon. Alkuvuoden tein kerran viikkoon ja smithillä, nyt sitten vapaalla ja kahdesti viikkoon. Jännitti tällä viikolla tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni kapeaa kyykkyä vapaalla ja isoilla painoilla, aiemmat yritykset on olleet leveä kyykky ja varoen pikkupainoilla joskus kapeaa. Nyt varmistuksen toimiessa uskalsin lyödä niitä painojakin tankoon, tein kutosia alkaen 40 kilosta ja jatkoin 50, 60, 65, 70, 75, 80 kiloon asti :) Oli kiva kun asento pysyi tukevana, kun oli lankku kantapäiden alla ja tanko ylempänä niskassa sekä jännitin kaikilla voimillani keskivartalon paikoilleen. Seuraavana päivänä ei ollut edes jalat ihan rikki, joten hyvin kannustaa nostamaan painomääriä ja tekemään kahdesti viikkoon!

 Ps. takamukseni on kasvanut 2,5v aikana n.5cm ympärysmitalta, ja voin vannoa että ylimääräistä tuosta ei ole yhtään, ehkä jopa kiinteämpi lopputulos nyt kuin alussa ;)

Sitten vähän paljastuksia, sillä tämä blogi tulee muuttumaan useampaan otteeseen seuraavana vuoden aikana! Pää-treenitavoite on tällä hetkellä tuo 70kg:n penkki, jota pitäisi testata tässä kuukauden sisällä vielä pariin kertaan, jos en kerkeä saada niin jatkan eri treeniohjelmalla ja kokeilen uudestaan myöhemmin keväällä, sillä maaliskuun 7. päivä blogini keskittyy 11 viikon mittaisen harjoitus-kisadieetin seuraamiseen! Eli aion nousta bf-lavalle (jos mitään esteitä ei tule ennen sitä) vuoden päästä keväällä! Tätä varten teen kunnolla suunniteltun dieetin, joka ei mene virallisen kisadieetin mukaan, vaan oman kokeilun mukaan. Tämä siksi, että haluan nähdä mitä saan aikaiseksi vähän eri tyyliin tehdyllä, minun päälle -ja toivottavasti kropalle- sopivalla dieetillä. Liikunnat, ruokailut, lisäravinteet ja treeniohjelmat on kaikki suunniteltu tarkkaan jo nyt ja valmistaudun henkisesti pudottamaan painoa kevään. Apuna toimii kuvat, mittanauha sekä inbody. Ruoat, ohjelmat ja muut tiedot tulevat julkiseksi ja tulokset sekä fiilikset tietenkin paljastan lukijoilleni säännöllisesti :)

Tämä urakka loppuu toukokuun  22 pv klo 24.00. Tähtään painoni 61kg putoamaan tuohon 55kg kohdalle. Eli aika lailla puoli kiloa viikossa, tai pikkuriikkisen enemmän. Se miten onnistun, on asia erikseen, sillä inhoan talvella dieettaamista ja kevät on niin kiireinen tenttien sekä matkajärjestelyiden kanssa, mistä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen!

27.5 dieettiblogi muuttuu ihan erilaiseksi, nimittäin matkablogiksi! Lähden poikaystäväni kanssa maailmanympärimatkalle kesäksi ja kirjoitamme tähän blogiin tunnelmia, tekemisiä ja liitämme kuvia eri kohteista. Tätä reissua ja blogiuudistusta kesää kaksi kuukautta, minkä jälkeen alan treenata kisoihin valmistautuvasti syksyn ja talven ajan. Ja luonnollisesti seuraava askel onkin kevään kisadieetti! Jänskättää jo ajatuskin, ei vielä niinkään kisadieetistä, vaan 3kk päästä alkavasta reissusta ;)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta:)!

  VastaaPoista
 2. En malta odottaa sun dieetin alkua :D paljon dieettipäivityksiä kuvien kera kiitos!!!

  VastaaPoista
 3. loistavaa, että joku kokoaa dieetin itse ja oman tarpeiden mukaan. :) Siihen ei silti kuka vain pysty. innolla odotan!
  Liikaa tuntuu silti tämä laji menevän valmiiksi rakennettujen kaavojen mukaan eikä yksilöllisesti ajatellen.

  Tsemppiä!!!

  VastaaPoista