tiistai 6. syyskuuta 2011

Mä oon julkkis! :D

No en ehkä ihan, mutta kannattaa silti vilkaista sivu:


http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2011090614283957_lh.shtml




Jutussa ei ole mun reseptejä noihin herkkuihin, joita tein, eikä kaikkia kuvia. Mutta ajattelin tänne laittaa teidän iloksenne ne! Ja muuten, sivun laidassa on haku, josta kirjoittamalla "resepti", "reseptejä" ym. voi löytää vanhoja ruoka-ohjeita. En millään jaksa selata kaikkia läpi ja liitää sivun laitaan uudestaan. Noilla löytyy!

Mansikka-punaherukkamalja + Mustikkamalja

1. tee ensin mehukeittopohja molempiin ja kun ovat hyytyneet (puolisen tuntia jääkaapissa), niin aloita päällysen tekeminen.




- Mehukeittoa 2dl + 3 liivatelehteä - suhteella
- 100g rahkaa + makeutta maun mukaan + vanilja-aromia + 2 liivatelehteä sulatettuna pieneen vesimäärään

- valkuaisvaahtoa 2 valkuaisesta

1.mansikka
- pakastemansikoita kupin pohjalle maun mukaan.
- puolet mehukeitosta päälle
- pienen jääkaappihyydytyksen jälkeen päällynen:
- puolet valkuaisvaahdosta ja hyytymään, päälle tuoreita marjoja

2. mustikka
- sekoita mehukeittoon 35-40g mustikkapilttiä ja hieman marjoja.
- laita kuppiin ja hyydytä
- sekoita loput piltit "raidalliseksi" vaahtoon ja laita hyytyneen mehukeiton päälle. Hyydytä taas.

Annoksessa on jotain 100-120kcal ja annos on iso! Makeutusaineella, sitruunamehulla, vaniljalla ym. saa maustettua nuo omaan makuun, kannataa aina testata ennen kun laittaa kuppiin :)

Kasvistikut ja rahkadippi

- paprika, puolikas kurkku, pari porkkanaa, puolikas kukkakaali, omena, päärynä ym. ym.
--> tikuiksi, tarjolle ja dippi viereen.

Dippi:
-  ehrmann ym.
1. sinappia, yrttejä, valkosipulia ja sipulijauhetta, makeutta mielen mukaan
2. paseerattu tomaatti/ ketsuppi, basilika, oregano ym. suola ja makeus mielen mukaan
3. valkosipulimurska, sipulimurska, valutettu kurkkusuikale, suola
Näitä voi keksiä vaikka mitä!

Rommi-vanilja- Hedelmäsalaatti

- eksoottisia ym. hedelmiä; kiivi, ananas, passionhedelmä, omena, päärynä, viinirypäle, litsi....
- 1-2 tl rommia + 1-2rkl ananasmehua + kanelia ripaus, vanilja-aromia, ripaus kaardemummaa
Sekoita liemen kanssa hedelmät ja anna maustua hetki ennen tarjoilua

Siinäpä muutama kevyt herkku, enjoy!

7 kommenttia:

  1. Laitoin uudestaan, jos ei näy vieläkään niin etuvisulta selaamalla tulee tuo kuva vastaan :)

    VastaaPoista
  2. Siis miten mä en nyt ymmärrä yhtään tota ekaa ohjetta :D miten se mehukeittopohja tehään?

    VastaaPoista
  3. Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä, sitten sekoita pieneen määrään kiehuvaa mehukeittoa ja lisää loppu mehukeitto sekoittaen. Sitten voikin käyttää ekan osan suoraan tuohon mansikkaan, jonka jälkeen lisätä siihen vähän mustikkapilttiä ja laittaa tuohon toiseen jälkkäriin :) Mansikkahyytelöstä tulee kiinteämpää, mutta minusta se sopii hyvin, kun siinä on kuitenkin mansikoita seassa paljon, pysyy kasassa hyvin. Mustikkahyytelö on vähän löysempää sitten. Liivate on käytännössä kaloritonta, joten sopii hyvin jälkkäreihin dieetillä = saa kiinteän koostumuksen kakkuihin, vaahtoihin ja nesteisiin ilman lisäenergiaa :)

    VastaaPoista
  4. Mille tuo valkuaisvaahto maistuu, kananmunille?


    , Nadja

    VastaaPoista
  5. Ei oikeastaan miltään tuolla rahkan seassa, antaa vain kuohkeutta :)

    VastaaPoista