maanantai 2. marraskuuta 2009

Lomaherkkuja viikon ajalta

Tässä nälissäni päätin vähän antaa teille makuja mun ruokamaailmaani! näin offilla ollessani siis ;)

Lissabonissa teimme ruoaksi mm.

Valkosipulissa ja valkoviinissä haudutettua kalaa (monta eri sorttia ja rapuja myös).
Mausteena myös sipulimurskaa, hieman yrttejä, suolaa ja pippuria



Lisäksi teimme tomaattista ratatoullea





Molemmat ruoat oli hirmu hyviä ja kaikki meni! Kalaa tuli 200-300g henkeä kohti, ja kun kaikki eivät jaksaneet niin mun piti auttaa vähän...

Aamupalapöytään eksyi aina hirveästi tuoreita hedelmiä. Myös leipää ja marmeladia oli, mutta kun en ole semmoista tottunut syömään, kävin ostamassa kevytjuustoa, leikkeleitä ja maustamatonta jogurttia lisäruoaksi. Hedelmät oli hirmu hyviä verrattuna mitä täällä saa! Onneksi myös veimme tuoretta ruisleipää mukana, valkoinen pullaleipä alkaa tulla nopeaa korvista ulos :P




Ja sport zone - urheilukaupasta löytyi tällainen hylly:




Tuo ei varsinaisesti ollu mikään ruoka, varsinkaan kun en mitään ostanut (kallista), mutta hauska lisä reissuun :) kuntosalilta ei muuten löytynyt muuta kun energiapatukoita. proteiinia sai vain pusseissa! runsasproteiinisin patukka oli huimat 12% proteiinia sisältävä.

Ekana iltana ravintolassa söin kunnon evästä:




Oli hyvää!

Pari pihviä, ja ettei maha jäis tyhjäksi niin muutama jättirapu lisäksi ;) muhennos oli pinaattia ja iso nappi vasemmalla voita. En syönyt kaikkia, ei ole kieli tottunut tuommoiseen määrään kerralla. Eikä mahakaan, sillä yhden superrasvaisen ruoan jälkeen sain ravata ostoskeskuksen vessassa sitten... Eikä ollut ruan laadusta ilmeisesti kiinni kun söimme kaikki samaa ruokaa ja vain mä kärsin jälkikäteen. Söin kyllä eniten salaattia (joka oli öljyssä uivaa versiota) joten ehkä se vaikutti vähän...


TAKAISIN SUOMEEN!

... Ja Suomen herkkuihin. Viikonloppuna kokkailin ihan tosissani vanhempieni luona. Tässä menu:




Ja ruoat:





Tuo keitto oli aivan ihanaa! Pata oli siis punaviinissä ja tomaatissa haudutettua ja päällä paistettu sipuli ja portviinihyytelö. Jätin viiniin alkoholit jäljelle ;)

Keiton resepti:

- 1 iso kukkakaali
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- kasvisliemipohja
- 50g ruohosipulituorejuustoa
- 150g 3 juuston juustokermaa
- 1 pötkö president 10% vuohenjuustoa
- öljyä ja hunajaa sekä mustapippuria

Keitin kaalin ja sipulit vähässä vedessä höyryttämällä. Soseutin ja lisäsin kerman ja tuorejuuston ja puolet vuohenjuustosta. Soseutetaan ja lisätään vettä kunnes koostumus on sopiva. Maustoin hieman pippurilla. Toinen puoli vuohenjuustosta siivuiksi ja kuumalla pannulla öljyssä vähän ruskeaksi. Öljyyn laitoin hieman hunajaa (1tl ehkä koko pannulle) just ennen paistoa ja pikapaiston jälkeen nostin keiton päälle. Osan kermasta säästin ja lorautin koristeeksi vielä. Tuosta tuli 5 pientä annosta.


Padassa on lanttua, porkkanaa, kesäkurpita, munakoiso, pieni bataatti, 2 sipulia, 3 valkosipulinkynttä, 3 isoa tomaattia, tomaattimurskaa tölkki, lähes kilo hirvenlihaa, 3dl punaviiniä, mausteita ja yrttejä. Uuniin 3-4h ja 150 astetta keskimäärin, leivinuunissa tehtiin. Ei syöty kerralla :D

Siinäpä herkkuja hetkeksi. Kohta uusi päivitys taas kun pääsin laittaan kuvat koneelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti