keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Jalkatreeni, sokeritonta hyvää ja terveysongelmia

Sunnuntaina tein "pikkuflunssassa" jalkatreenin salilla:

Leveä kyykky smithissä                    4x5     75kg
Smithkyykky, jalat edessä kapealla   2x10   72,5kg
Jalkaprässi                                       3x10   135kg
Istumaannousu, lisäpaino niskassa     3x7     10kg
Askelkyykky smithissä                     2x10    57,5kg
Jalkojen nosto telineessä (vatsa)       3x12    jalat suorana

Illalla olo oli vieläkin vähän huono ja seuraava yö meni sitten aika surkeilla yöunilla. Aamulla pyöräilin kouluun ja takaisin, iltapäivällä oli jo vielä huonompi olo. Poskiontelot tukossa, korvat lukossa ja kipeät, nenä tukkoinen ja silmiä kirveli. Ja kuumetta! Näin siinä käy, hyvä vastustuskyky estää pikkunuhat, mutta sitten löytyy joku superbakteeri ja aiheuttaa kunnon flunssan. Kuume kävi 38 pinnassa ja on enimmäkseen ollut 37-38 nyt joka päivä. Vieläkin. Eli muutaman päivän tauko salilta tuli vähän pakosta.

Lisäksi koin ekaa kertaa elämässäni rytmihäiriöitä, epäilen kahvia syylliseksi. hirmuinen väsy kun ei saa nukuttua ja muutenkin huono olo, niin join kahvia päivät kun kotona yritin (yritän edelleen, huomaatte varmaan kuinka hyvin onnistuu) lukea tenttiin. Kunnon tykytyksiä sain sitten muutaman kerran tunnin sisällä.

Flunssan takia en ole jaksanut kokata ja olen syönyt mitä mieli tekee. Eli puuroa. Eilen meni arvaten 7-10 annosta erilaisia puuroja päivässä. Tässä niistä erikoisin:

Kauramannapuuro veteen (5dl) ja 180g mustikkasosetta sekaan keittovaiheessa. Lopuksi vispasin kaksi munanvalkuaista sekaan nopeasti hieman jäähtyneeseen puuroon. Ihanan kuohkea ja proteiiniakin sai vähän.

Kuvia en saa näköjään liitettyä tälle koneelle ja läppärin netti ei toimi vieläkään... Mutta siis kuvitelkaa tummansinipunainen vaahtomainen puuro :D

Lisäksi ilahdutan teitä vielä parilla http://www.sokeriton.fi/ sivun karkkiarvostelulla.

Silky -sekoitus
sis. mintun, kahvin, sitruunan ja mansikan makuisia kovia kermakaramelleja
http://www.sokeriton.fi/18



Sokeria on 0,2g ja rasvaa 6g. Paljon muuta ei sitten olekaan. Paitsi makua ja sokerialkoholeja makeutusaineena tietenkin. Nämä oli ihanan pehmeän makuisia ja jopa tuo minttu oli yllättävän hyvää vaikken yleensä siitä karkeissa välitä. Karkki kesti pitkään ja maku oli kieltämättä kermainen ja karkeista tunnisti kyllä helposti mitä lajia oli suuhunsa laittanut. Yllättävänä voisin sanoa että kahvi ja mansikka oli suosikkeja. sitruuna ja minttu tulevat hyvinä kakkosina. Tämän tyylisiä karkkeja on kiva syödä, kun ne kestävät pitkään. Kannattaa kuitenkin ottaa vähän aluksi ja totuttaa masu noihin, mun herkkä maha ei kestä edes kahta peräkkäin otettuna, mutta kuulemma pikkuhiljaa totutellen oppii maha sulattamaan noita ilman pahimpia kaasuvaivoja :P Pitää yrittää ensi kerralla malttaa mieli, vaikka vaikeaa se on kun on niin hyvää!
ps. Jos et pidä kovista karkeista, kermakarkeista tai makeista karkeista niin älä osta näitä. Osta mielummin vaikka lakukissoja http://www.sokeriton.fi/tuotteet.html?id=10/128

DB Dropkatten lakukissa



Tämä on sitten lakun ystävien unelma! Maku oli pehmeä ja sopivan lakritsainen. Karkki oli iso ja paksu, minun makuun liiankin isokokoinen, mutta onneksi oli helppo pieniä ja ottaa pikkupala kerralla. Pidän muutenkin pienistä karkeista, saman verran niistä tulee makua, mutta useammassa otteessa ;)
Nämä tais olla mun suosikkeja noista karkeista. Vaahtokarkit oli myös hyviä, niistä myöhemmin lisää. Karkki ei maistunut yhtään sokerittomalta, vaan olisi mennyt ihan täydestä kenelle vain herkkupe**eelle! Kaloreita karttaville myös hyvä, sillä vain 244kcal sadassa grammassa ja niistäkin osa jää imeytymättä henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuen.
ps. Ja jos pidät enemmän kovista, makeista ja kermaisista karkeista -> Osta mielummin silkyjä ;)

Ja muistakaa taas, tilatessa http://www.sokeriton.fi/ sivulta saat mun blogin mainitsemalla ekstratuotteen kaupan päälle! Lisäksi kaksi nopeinta saa myös fitnesstukun t-paidan! Eli tilatessa laita tilausvahvistus myös mulle sähköpostilla sanna_ketonen at hotmail. com
ja kotiosoitteesi sekä koko miesten S tai M (nopeampi saa valita) niin postitan uuden hienon t-paidan hetipikaa postissa!

Nyt takaisin tentin ääreen. Harmi että illalla on leffailta ja huomenna on suklaayhdistyksen maistelut, muuten vois keretä lukeakin...

12 kommenttia:

  1. Sattumalta (hain jonkun proteiinipatukan tietoja) törmäsin profiiliisi ja vuorokausi taisi mennä, kun piti ahmia melkein kaikki tekti saman tien.

    Ihan hurjan positiivinen blogin ja luin myös vanhan blogisi melkein kokonaan. Olet todella kaunis ja upean näköinen. Ja vartalosi on kyllä todella upea.

    Hurja törmätä tällaisiin ihmenaisiin. Hiukan olen noista fitnessjutuista kyllä lukenut, mutta hyvin vähän tiesin mistään. Tiesin kyllä, että ovat dieetillä ja sitä rataa, mutta enpä tiennyt, että noin hurjia määriä voi joku lihomatta syödä ja vielä laihtua.

    Olet tosiaan mahtava esimerkki, tiedät paljon asioista ja ainakin blogista paistaa positiivinen ihminen.

    Olipa todella hienoa törmätä tähän blogiisi ja saada vielä laittaa kommenttia, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. pakko myöntää, että olin kovin skeptinen sokeriton.fi-saitin suhteen. mutta vau, siellä on raakasuklaata eikä sokerittomat karkit ole kyllästetty aspartaamilla. sitä on jotenkin tottunut, että sokeriton on yhtä kuin keinomakeutettua eli isoissa määrin pääkipua jne. tälläkin kertaa ajatteli niin... heh, ennakkoluulot...

    täysin vegaanisia karkkeja ei juuri ole, mutta liivatettomia on paljon, mikä on tosi mahtavaa :)

    VastaaPoista
  3. MiaMarialle hirmuiset kiitokset kommentista! Piristit mun päivän ihan täysin, kun flunssa on vielä ja tentti huomenna ja harmittaa maata sisällä näin hyvällä kelillä. Hymyilin jopa :)

    En pidä itseäni ihmenaisena, minussa on paljon negatiivisiakin piirteitä, mutta niitä harvoin kirjoittaa tänne. Seuraavaan postiin voisin kertoa itsestäni ihan kunnolla.

    Jos liikkuu paljon ja syö vähänenergistä ruokaa niin määrät voi olla aika uskomattomia. mun ruokahalu on vain valtava aina joten ei se painon nostaminenkaan ole vaikeaa :) jos vertaa mitä söin pari vuotta sitten siihen mitä nyt syön, niin ero on kuin yöllä ja päivällä.

    Mutta kiitos paljon blogin lukemisesta, jaksaa kirjoittaa kun tietää että joku lukee kuitenkin aina välillä :)

    VastaaPoista
  4. compassionateapproach:
    Ja tuo sokeriton yllätti minutkin. Joskus vilkaisin sitä ja ajattelin että samapa tuo, ostan kaupasta jotain jos joskus haluan. Sitten valikoima on laajentunut ja olen tutustunut tuoteselostuksiin ja oikeasti tilannut ja maistellut niitä! Ja pidän kovasti. pääkipuja ei tule, ja kun vain osaisi hillitä himonsa niin mahakivutkin olis pienemmät (mut tästä syytän vaina itseäni :D).

    Toivottavasti löydät itsellesi sopivia ja hyviä herkkuja sieltä!

    VastaaPoista
  5. Noihin lakukissoihin olen törmannyt ostaessani irtokarkkeja. Muistaakseni Makuunissa ja HKI:n Rautatientorin karkkikaupassa.

    Itse jätän kyllä suosiolla väliin kaikki sokerittomat karkit, limut jne. Vatsa hajoaa niistä täysin. Muutenkin saan taistella tavallisen ruoan kanssa, että vatsa kestäisi. :(

    VastaaPoista
  6. mä en ole nähny noita täällä makuuneissa.. harmi jos vain sieltä löytyy. onkohan ne just noita? tooosi isoja ja pehmeitä? :)

    VastaaPoista
  7. ai niin, jos haluat nauttia sokerittomista niin aloita karkki/päivä tyylillä, maha kuulemma tottuu helpommin. ajattelin itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Rytmihäiriöitä..apua.
    Olisiko sittenkin ihan oikeita eikä kahvista johtuvia? Luulen, että salitreeni ja pyöräilyt ovat huono yhdistelmä pienessäkään flunssassa.
    Pikaista paranemista sinne, toivottavasti pääset pöpöstä pian eroon! :)

    VastaaPoista
  9. Se oli semmoista nopealyöntistä, selvästi tuntuvaa tykytystä joka ei oloon vaikuttanut ollenkaan. Just oli edellinen luento rytmihäiriöistä ja ton perusteella en pelkää vielä :) Ja kiitos paranemistoivotuksista, kyllä tää olo on jo parempi, kävin eilen kevyehkön treenin tekemässä, tänään kans. Kuume loppui jo pari päivää sitten, elämä voittaa ;)

    VastaaPoista
  10. Paranemisia sinulle! :)

    VastaaPoista
  11. Samoja lakukissoja ovat, koska karkkiexperttinä tunnistan kyllä ulkonäöstä ja laatikon kannessa lukee "sokeriton". :P

    VastaaPoista
  12. Mua harmitti vain tuolla sokeriton.fi:ssä karkkien melko kova hinta! Yhdelle lakukissalle tulee aika kova hinta, petyin vähän kun niitä oli niin vähän siinä pussissa eikä koko paketti kuten kuvassa:(. Tarvii metsästää niitä makuunista jos siellä olis!
    Atkins patukoista maistoin sitä pähkinäpatukkaa ja Caramel Fudgea, eka oli tooosi hyvä ja toka ihan kohtuullinen. Mutta tollasella patukallakin on aika kova hinta, harmmillista.

    Kiitos kuitenkin vinkistä!

    VastaaPoista