torstai 18. maaliskuuta 2010

päivän ruokavalio

Tätä pyydettiin, mutta kun en ihan tuota viikkoa jaksa näpytellä niin peruspäivän laitan! Eli tässä ei ole dieetti menossa, vaan vähän plussilla ollaan. Laskurista etin peruspäivän, ei ihan lähiviikkoina tullut mut aika perinteinen silti.

7.30
45g kunto kaura + 5g pellavansiemen
190g mansikkasose
200g maito
20g kahvikerma ja kahvia
50g raejuustoa 2%

9.00
kahvi maidolla

11.00
2 näkkäriä tuorejuustolla
jäävuorisalaattia, kurkkua, porkkanaraastetta ja appelsiinipaloja 250g
pieni peruna
80g baby porkkanoita
30g papuja
140g herkkusieniä
70g broilerikuutioita
100g kasvis-riisisalaattia
(koulun lounas- salaattibuffet)

14.00
kahvi
star bar- proteiinipatukka
2 karkkia

17.00
20g heraa 20g maltoa salilla

17.30
40g kunto kaura
2,5dl maitoa
luumubonapurkki
50g raejuustoa
ruisleipäsiivu
150g itse tehtyä sienisalaattia (kevytkermaviili, sipuli öljyssä paistettuna, sienisäilyke ja mausteet)

19.00
2 leipäsiivua ja 30g tuorejuustoa
porkkana, puolikas omena

21.30
200g perunamuusia jossa sinihomejuustoa
lihapataa, jossa punaviiniä, 100g hirvenlihaa, porkkanaa ja lanttua -> 450g

Päivän energiasaldo 2465kcal, josta liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa. Rasvan määrä vaihtelee 50-100g välissä, proteiinia syön 120-170g ja loput hiilareista, jotka tulee yleensä puurosta, hedelmistä ja kasviksista ja parista leipäsiivusta (tälle päivälle sattui useampi). Rasva on rypsäriä paistoon, lihan rasvaa, kananmunien rasvaa (yleensä syön joka päivä kananmunia) ja maitotuotteista tulevaa rasvaa.

Siinä siis esimerkki. Aika myöhäseen on venyny iltaruoka ja monta välipalaa, sekin vaihtelee todella paljon. Eli mitään perusrunko ei ole vaan syön kun siltä tuntuu ja semmoista ruokaa, mitä sillon haluttaa, kunhan se nyt suht terveellistä olis.

9 kommenttia:

 1. Heippa Sannuli!
  Kuinka tarkasti sulla menee noiden ruokailuiden kanssa,kirjaatko siis päivittäin syömiset ylös?Lasketko ja punnitsetko kaiken syömisen niin dietillä kuin "arkenakin" ja kuinka tarkkoja määrät ja mitat ovat ruoka-aineissa,esim meneekö vaa'an kautta vaiko mutu-tuntumalla kouluruokailut?Ilmeisesti kokinhattu kuuluu sinulle teidän keittiössä,syöttekö miehesi kanssa samaa sapuskaa vaiko valmisteletko eri ruoat itsellesi?Tsemppiä reenailuun=)

  VastaaPoista
 2. En normiruokailussa käytä ruokia vaa'an kautta. välillä ehkä viikon pätkä jolloin seuraan tarkemmin, mutta muuten vain dieetillä. Tuo esimerkki on just semmoiselta viikolta, tais olla jopa muutama kuukausi sitten. kouluruoat menee vain mielen mukaan, syön paljon kasviksia ja lisään jotain lihapitoista sekaan ja piimää jos ei ole lihaa paljoa ja joskus leipää lisäksi. Ihan mielen mukaan siis. Samaa ruokaa syödään normaalisti, mutta mulla kasvispainotteisempi ja miehelle enemmän rasvaa ja joku hiilarilähde lisäksi. Aika usein teen eri ruoankin kyllä kun syön puuron treenin jälkeen ja miehelle se ei niin maistu, hänelle jotain perusruokaa isompi satsi, jota voi pari päivää syödä. Dieetillä teen ihan omat eväät sitten :)

  VastaaPoista
 3. Mikäs sulla Sannuli oli tavoitteena? Kasvatatko lihaksia vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Moi! :)
  Voisitko valaista uteliasta ja kertoa, miten aloitit treenaamisen? Tarkoitan että minkälaisilla painoilla ja liikkeillä aloitit ja kuinka usein kävit alkuaikoina salilla. Jos muistat. :)

  Kiitos ja ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Lihastahan mä kasvatan, mutta rauhassa ettei maha kasvais matkassa :) Kisat joskus tulevaisuudessa on tavoitteena!

  En muista kyllä ekoja ohjelmia, taisi olla kaksijakoinen ja perusliikkeitä aloittelijalle; prässi, rintaprässi, hauikset, reiden ojennus ja koukistus ym. sarjoja oli 2-3 per liike ja toistoja 10-12 about. painoista en muista yhtään!

  VastaaPoista
 6. Aika vähän syöt proteiinia jos lihasta kasvatat. Ainakin tuon päivän mukaan. =D

  VastaaPoista
 7. No, en sanois vähäksi :D Hyvälaatuista tulee vähintään sen 1,5-2g/kg (eikä edes rasvaton) ja jos viljan ym. proteiini myös mukaan niin 2,5-3g/kg. Yläkanttiin kaikkien suositusten mukaan, enempää en uskalla edes kun ei siitä hyötyä ole. Vaikkei syö lihaa kun 200g päivässä (normaalisti) niin ei se tarkoita et ainoat proteiinit siitä tulis!

  VastaaPoista
 8. Ei ne lihakset kasva tän kokoisella "ei aloittelija" naisella niin paljoa päivässä et tarvis mahdottomia määriä sitä proteiinia. Liika käytetään luonnollisesti vain energiaksi = muokataan glukoosiksi. Sama syödä sitten hyvistä hiilarilähteistä tai rasvasta se energia.

  VastaaPoista
 9. Tykkään blogistasi, saa uutta näkökulmaa treenamiseen ja ravintoon :)
  Oisin kysynyt vinkkejä itselleni. Jumppaan, juoksen ja pumppaan ahkerasti. Ongelmana on tasapainoisen ruokavalion löytäminen. Olen joko miinuksella tai sitten reilusti plussalla. Plussalla lihakset kasvaa mutta maha myös. Miten löytäisi sellaisen keskitien ettei paino nousisi, tai saisi jopa vähän tippua, mutta tuloksia tulisi ja kunto kasvaisi?

  VastaaPoista