sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Taas on syöty sokeritonta arvosteluun

Tikkareiden ystäville:


Ihan aidon makuisia Chupa Chups tikkareita! Makuna oli ihanan kermainen mansikka ja tikkarissa 27kcal, josta sokeria ei ollenkaan. Todella hyviä ja kiva kertapakkaus on mukava ottaa matkaan vaikka leffaeväspussiin :) Näistä tykkäsin, tikkarit kestää ihanan pitkään kun ei tarvi koko ajan pitää suussa ja yhdellä saa makeannälän helposti pois pitkäksikin aikaa.

Vaahtokarkki-faneille:

Ensimmäistä kertaa näen sokeritonta vaahtokarkkia myynnissä ja olin hieman skeptinen koostumuksen suhteen. Karkit oli pehmeitä ja ihan oikeasti vaahtokarkin makuisia ja tuntuisia. Ongelmana oli enemmänkin se, että osa oli kiinnittynyt toisiinsa kun oli pakastunut ulkona ja sitten sulannut sisällä. Mutta pussin aukaisun jälkeen karkit pysyi ainakin sen viikon verran pehmeinä, pidempään ei säilynyt meillä ;) Myös paahtaminen onnistuu. Tuote on sokeriton ja suolaton ja kaloreita -40% normaaleihin verrattuna!


Kovien kermakarkkien kavereille:
Kovia kermakarkkeja! Nämä olivat oikeasti kovia ja kermaisia, eivät semmoisia jotka rouskuu paloiksi puraisemalla, vaan sitkeän kova. Pureskelu ei onnistunut, mikä oli loistava juttu - makua riitti pitkäksi aikaa eikä ahmiminen onnistunut, vaikka kuinka yritti :D Menin syömään näitä pienessä nälässä ja varmaan olisi mennyt puoli pussia kerralla jos ei olis ollut niin hidasta syödä. Nyt muutama pieni karkki riitti pitkäksi aikaa. Maku on juuri kermatoffeen maku, eikä sokerittomaksi olis uskonut. Tallaiset on dieetille hyviä, ei voi sortua liialliseen herkutteluun :P Kesti oikeasti pitkään yksi! Nämä meni tällaisen kermatoffee-fanin top 3-listalle.

Jos joku ihmettelee miksi syön sokerittomia karkkeja, niin syön kyllä tavallisiakin välillä. Mutta dieetillä tai sillon tällöin naposteltuna nämä ovat kaikin puolin parempia. Ei tule reikiä hampaisiin ja maha ei mene pipiksi kun ei syö paljoa kerralla. Juhlat on eri asia, mutta kotisohvalla istuessa kun haluaa jotain pientä herkkua, niin otan yhden sokerittoman karkin ja imeskelen sitä hetken. Yleensä menee herkunhimo siinä, jos ei niin otan toisen. Mutta koko pussia ei kannata kerralla syödä - sekin tieto saa pussin kestämään pidempään kuin makuunin irtokarkkipussi :D Liikaa sokeria kerralla syödessä verensokerin heilahtelut huomaa toisin kuin näitä syödessä. Myös energiaa karkeissa on paljon vähemmän kuin normaaleissa, mikä on kiva uutinen esim. vyötärölle makkaroita kerääville henkilöille (sokeri kun tuppaa kertymään jenkkakahvoihin ja masuun).

Lisätietoa ja tilauksia voi tehdä tuolta: http://www.sokeriton.fi/4
Kannattaa mainita mun blogi jos tilaa, saa ekstratuotteen ilmaiseksi!

7 kommenttia:

 1. Kun sanoit että "sokeri kun tuppaa kertymään jenkkakahvoihin ja masuun" niin eikö kaikki mikä menee yli energiakulutuksen tason niin kerry kaikkialle kroppaan? Tai kun yritän syödä yli kulutuksen nyt jotta saisin lihasmassaa, mutta olen aikamoinen herkkusuu, ja mietinkin että jos otan 200 kcal karkista leivän sijaan niin näkyykö se läskinä vatsassa.. vaikka siis hiilihydraatteja söisi päivässä sellasen 250g. Tää on nyt vähän epäselvä viesti, mutta toivottavasti tajuut :)

  VastaaPoista
 2. Hieman offtopic mutta.. Kiitos ihanasta blogista! Ainut vika tässä on vain se, että päivität tätä liian harvon :D

  VastaaPoista
 3. Ei se sokeri just sinne masuun kerry =) Eli ihan rauhassa vaan. Eipä ne osaa kertyä yhteen ja tiettyyn paikkaan, ikäväkyllä. ;)

  VastaaPoista
 4. Se mihin rasva kerääntyy, riippuu perintötekijöistä ja hormonitasapainosta. Jälkimmäiseen voi vähän vaikuttaa, edelliseen ei. Sokeria iso määrä kerralla nostaa insuliinipiikin ja energia varastoidaan nopeasti jonnekin, yleensä keskivartaloon, sillä sinne on helpoin ja nopein varastoida ylimääräinen. Myös paljon muita hormoneja vaikuttaa rasvan jakaantumiseen, kannattaa lukea biosignaturesta. En usko ihan totaalisesti tuohon, mutta oman endokrinologian tietämyksen perusteella järkeä tuossa ainakin on! Ja olen itse huomannut miten eri elämäntilanteissa rasva jää eri paikkoihin!

  Päivitän ikävä kyllä harvoin, mutta se johtuu enimmäkseen koulusta, harrastuksista ja reissuista ym. mitä on niin paljon ettei riitä aika ja virta ihan niin usein päivittää. Välillä vähän useammin yritän kuitenkin :)

  VastaaPoista
 5. Eli jos syön sokerittomia karkkeja niin se ei nosta insuliinipiikkiä samalla lailla kuin tavallinen karkki ja näin sitä energiaa ei tarvitse varastoida nopeasti jonnekkin :) ?

  VastaaPoista
 6. Eipä noista sokerittomista karkeista iloa ole, koska elimistö ei tunnista keinotekoisia makeutusaineita ja vaatii vaan lisää makeaa. Noissa on sitäpaitsi tuhottoman paljon lisäaineita (karkeissa toki muutenkin). Mielestäni rehelliset sokeriherkut parempi kuin keinomakeutus-lisäainehötöt.

  VastaaPoista
 7. Reetta; ei se elimistö sitä makeaa vaadi jos ei nälissään syö ja nälkään noita ei kannata syödä muutenkaan. Pieni makea herkku ruoan jälkeen ei kyllä saa elimistöä vaatimaan lisää, ainakaan mulla nyt kun osaa syödä oikein :P Ja sokerikarkithan ne insuliinipiikin nostaa ja laskee verensokerin tehokkaasti, minkä jälkeen elimistö todellakin vaatii lisää sokeria ihan kropan olotilaa muuttamalla. Mutta kaikki tyylillään, kyllä sokerikarkkejakin voi syödä kohtuudella, hyödyt ja haitat on molemmilla. Ja kuten sanoit, ei ne karkit lisäaineettomia ole vaikka sokeriin tehtäisiinkin..

  VastaaPoista