keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Köftet eli turkkilaiset lihapullat

Nyt kaikki tekemään joukolla lihapullia! Nämä on ihan superherkullisia, parhaita lihapullia mitä itse olen maistanut. Maku on lievästi tulinen ja selvästi mausteinen ja aromikas, ei mikään kaupan lihapulla!

Aineet:
- 3 vaaleaa leipäsiivua
- 1-2dl lihaliemi-maitosekoitusta
- 2 sipulia
- 2 valkosipulia
- 1/2 nippua persiljaa
- 2 munaa
- 400g naudan tai lampaan jauhelihaa
- 1 rkl jauhoja
- 1tl suolaa
- 1tl cayennepippuria
- 1/3 vuohenjuustopötköstä
- 1/2tl pippuria

1. Liota leipä liemessä ja puristele ylimääräinen neste pois


2. Silppua sipuli ja valkosipuli


3. Lisää leipä-sipuliseokseen munat ja jauhot


4. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. lisää jauhoja jos on liian vetelää


5. Lisää mausteet, persilja ja juusto pieninä paloina


6. Sekoita, muotoile palloiksi ja työnnä jokaisen sisään pieni nokare vuohenjuustoa


7. Paista pannulla molemmin puolin vähän littanaksi painetut pullat


8. Tarjoile!


Lisukkeeksi käy Turkkilaisuuden mukaan joko uunijuureksia tai paahdettua munakoiso-kesäkurpitsa-paprikaa ja riisiä. Meillä nuudeleita ja salaattia sekä juurekset, kun piti vähän oikoa lisukkeiden kanssa :)

2 kommenttia:

  1. hei olisiko sulla jotain hyviä vinkkejä dietin aloittajalle, tarkoituksena olisi saada joku 4 kiloa pois, kuinkahan paljon viikossa olisi hyvä lähteä? :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Alussa voi lähteä sen 05-1.5kg viikossa, riippuen paljonko ylimääräistä nestettä elimistössä on. Samalla lähtee painoa ihan vain kun ruokailu kevenee. Tämän jälkeen sopiva pudotus on 0,5kg viikkoon kun noin vähän on pudotettavaa! Eli reilu kuukausi vois mennä sinun tapauksessa.

    VastaaPoista