keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

protskupitoisia välipalareseptejä

Tähän sitten kerään nopeita välipaloja, joissa on protskua mukana! Vähän myöhässä tulee tämäkin viesti, mutta perjantaina on taas tentti (ja ens perjantaina ja sitä seuraavana...) joten lukemiseen mennyt vapaa-aika salin ja koulun lisäksi. Ja töiden.

Nopein hedelmärahka
- ehrmannpurkki
- pilttipurkki

sekoita aineet tai syö kerroksittain. Kaikki tämän tietää, mutta kirjoitan silti. Ainekset maksaa euron ja protskua tulee se 25g. Banskua sisältävä piltti/bona/muksu on hyvää rahkan kanssa poistamaan happamuutta.

Pikamunakas
- 2-3 munaa
- 1rkl kermaa
- 1rkl sweet chiliä tai mausteita

Sekoitetaan vispilällä ja paistetaan pannulla öljyssä. Lisäksi voi laittaa ananasta, kinkku, juustoa, tuorejuustoa ym. väliin. En käännä munakkaita vaan taitan keskeltä ja annan sisustankin hyytyä.

Munaleipä
Leipäänkin saa protskua kivasti, kun paahtaa ruispalan ja laittaa päälle kinkun, juustoa ja paistetun/keitetyn munan. Ei välipalan tarvi aina olla pelkkä jogurtti/rahka tai leipä margariinilla. Keitä vaikka munia valmiiksi jääkaappiin niin on helppo vain kuoria ja pilkkoa leivän päälle.

Pikasalaatti
Tee valmiiksi salaattipohja pilkkomalla salaatti, kurkku ja tomaatti kulhoon. Säilyy päivän hyvänä ja pari päivää lisäksi jos laitat kermaviili ym. kastikkeen sekaan ennen syöntiä (ei huomaa jos on vähän nahistunut). Pilko pieniksi kasvikset ja lisää raejuustoa ja jotain hyvää öljypohjaista kastiketta ja sekoita. Hiilareita saa keitetystä pastasta tai riisistä, joka myös säilyy hyvin jääkaapissa.

Vaahtojälkkäri
- 2 valkuaista vaahtona
- piltti
- rahka

Tämä on vain vaahtoversio ensimmäisestä! Voit korvata myös jogurtilla tuon piltti-rahkan. Lisää makeutusainetta tai sokeria jos ei ole tarpeeksi makeaa. Liivatteella ja jääkaapilla saa kiinteämmän välipalavaahdon myöhemmin syötäväksi. Ja vaikka kuulostaa vaikealta, niin 10min tekee. (vispaa munat, liota 2-3 liivatelehteä tilkkaan kuumaa vettä, sekoita rahka munavaahtoon sähkövispilällä, lisää piltti ja liivatevesi nauhana. Pukkaa jääkaappiin)

Pikapuuro
Puuro on mielestäni hyvä välipala kesken päivän syötäväksi. Jos on jääkaappi käytössä, niin tee maitoon ja lisää raejuustoa lopuksi. Jos ei, niin ota pikahiutaleita veteen ja lisää protskujauhetta, esim. hedelmän tai marjan makuista. Ei vaadi jääkaappia, mikron/hellan/vedenkeittimen vain.

Pirtelö
- rahkaa
- maitoa
- pakastemarjoja/heldemäpaloja
- jogurttia
- kaurahiutaleita, siemeniä... mitä vain keksitkään

Laita samassa suhteessa hedelmää ja rahkaa ja/tai jogurttia tehosekoittimeen. Lisää maitoa kunnes koostumus on sopivan paksu. Kuitua saa leseistä ja hiutaleista, rasvaa siemenistä tai öljystä. Nopea ja helppo ja variaatioita miljoona! Ite tykkään pakastemansikka-mustikkasekoituksesta johon lisään vielä banskun paloja ja rahkaa ja banaanijogurttia.

Valmispakastewokit
Nämä on käteviä jos on pannu ja hella. Yhdessä annoksessa on liha ja jokin nuudeli ym. kasvisten seassa, ei tarvi kun laittaa pannulle ja sulattaa valmis välipala. Ja jos joku sanoo että tuo on ruoka eikä välipala, niin kuka estää syömästä wokkia välipalaksikin? Syö vähemmän kun ruoaksi.

30 sekunnin energialataus
Laita sheikkeriin slow pro -proteiinia, loraus öljyä ja kaurajauhoa. Lisää vettä tai maitoa, sekoita ja hörppää.


Siinä vasta yksinkertaisia ja nopeita eväitä, kirjoittakaa vastaavia niin lisään tähän sitä mukaan!

2 kommenttia:

  1. Mie löysin netistä ihan loistavan vhh-leipäohjeen. Paistetaan mikrossa. Minuutissa.

    http://www.hellapoliisi.fi/lukijat-kesaresepteja/gluteeniton-vahahiilihydraattinen-pikasampyla-mikrossa-janne-l.php

    Helppo. Nopea. Hyvä. Proteiinipitoinen. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Voisitko laittaa sun ruuat joltain yheltä päviältä tänne :) tai mieluiten viikolta.

    VastaaPoista