keskiviikko 4. elokuuta 2010

Treenailua ja vastauksia, takana hurja Lintsin reissu!

Viikonloppu menikin sitten miitissä Helsingissä, kun punttiporukka kokoontui Linnanmäelle hurjien laitteiden (lue: jäätelön ja hattaran) vuoksi! Itse olen niin paha huvipuistofani että pakko oli käydä kaikki hyvät härvelit läpi vähintään kerran. Yksi tuttu laite jäi väliin kun niin monesti käynyt sen ja toinen kipukynnystä koetteleva myöskin. Haluan tuntea vauhdin ja muljahtelun mahassa, en niskan retkahtamista ja korvien paukkumita turvakaariin (http://www.linnanmaki.fi/fi/linnanmaki/laitteet/kieppi). Huipun päivän jälkeen oli poskilihakset ihan krampissa, en muista millon olisin nauranut noin paljon viimeksi! Kiitos siis vielä kerran seurasta, ja vaikka matka täältä oli pitkä niin yritän joskus tulevaisuudessa taas hankkia loman miittiaikaan.

Ja tässä kysymys viime postista:

eli millaisilla kaloreilla ja jakaumalla olet dieetillä ja ei-dieetillä? Oletko tietyn verran plussilla/miinuksilla vai menetkö enemmän mututuntumalla? eroaako ruokavalio dieetillä paljon 'normaalista'?


Oletko käynyt ns. kehonkoostumusmittauksessa ja jos olet niin uskallatko laittaa julki tuloksia? :)

Ja monestiko viikossa treenaat salilla ja monestiko jotakin muuta?
Dieetillä perusruokavalio koostuu enimmäkseen näin; 150g proteiinia, 200g hiilaria ja 50-60g rasvaa. Kasvispainotteisesti menee, hiilarit tulee aamu- ja palautuspuurosta treenin jälkeen. Ei-dieetillä syön mitä mieli tekee, terveellisesti 90% ajasta ja pari lakua tai kermakahvit ym. silloin tällöin :) roskaruoka ei maistu juuri koskaan, hampurilaisia ja pizzaa ei tee mieli eikä tule himoa sipseihin käytännössä koskaan. kerran tän vuoden aikana olen tankkauksessa syönyt sipsejä kasan, turposin kuin rantapallo. Ruokavalion laatu siis pysyy melko samana, mutta hiilareita karsitaan että pääsee tuohon n.200g tienoille ja rasvan laatuun kiinnitän vähän enemmän huomiota. Mututuntumalla menen pikkudieetit, kun ei ole paineita laihtua tai jos paino ei putoakaan niin sitten ei voi mitään! Jos oikean dieetin pidän niin lasken sitten kalorit ja pysyn miinuksilla keskimäärin sen 500kcal päivässä.

Kehonkoostumusmittauksessa olen käynyt muutaman kerran. Viime kerran jälkeen on paino vähän muuttunut, mutta päätulokset ehkä tämmöiset; rasva% n.16, painoa 59kg, lihasmassaa +4kg viime syksystä ja rasvaa toinen sama. Eli ihan hyvin mennyt, kun ei noita välikiristelyjä ole tullut juurikaan ja paino noussut välissä aika nopeaakin. Nyt ajattelin seuraavan kerran käydä kun saan painon tuohon 57kg tuntumaan. Eli ehkä sen reilun kuukauden päästä :) sitten aletaan taas pidemmälle plussalle. Nyt on näitä juhlia ollut niin dieetti on ollut enemmänkin 4 päivää viikossa vähän miinuksilla- tyylinen :D

Salilla käyn nyt sen 4x viikossa, eli yläkroppa- alakroppa jaolla jossa molempiin on kaksi ohjelmaa. Yläkropassa tulee kahdesti kaikki läpi ja alakropassa kerran kunnolla ja toisella kerralla vähän lisäosumaa vain :P Muuta en ole kesällä oikein tehnyt, pyöräillyt sen 1-3h kuntoilumielessä viikottain. Eli aika vähällä menty, mutta työt vetää mehut ja vie ajat päivistä. Syksymmällä jos joskus saan lisää aikaa päiviin, niin vois taas yrittää aerobista harrastaa enemmän. Nyt jos haluan tän painon oikeasti vähän alemmas niin lähden pyöräileen vähän useammin. oikeastaan aloitan sen tuossa puolen tunnin päästä kun painun töihin takas!

Viikonloppuna treenasin reissussa yläkropan läpi, tässä treenistä;

penkki 6x30kg, 3x50kg, 8x3x55kg
Dippi 5x8
Leuat lisäpainolla (n.8kg) 4,4,3,3
Kulmasoutu tangolla 8x40kg, 45g, 6x50kg
Kulmasoutu käsipainolla 10x 16kg, 18kg, 20kg
Pystypunnerrus, smithissä 3x8x35kg
Ristikkäistalja, 13x20kg 10x30kg (tässä ei kyllä kilot ihan pitäny paikkansa)

Treeni oli ihan hyvä, kesti sen 1h20min eli pisin treeniohjelmani treeneistä. Tänään ei kerkeä salille, mut huomenna on vuorossa mave ja ylihuomenna toinen yläkropan treeni. Viikonloppuna sitten kyykätään!

Myöhäiset terveiset myös jo loppuneesta kesätyöstä, vielä on syvärit kirjoittamatta ja työt jatkuu erilailla sitten loppuvuoden ehkä!


4 kommenttia:

 1. Lihasta alle vuodessa 4 KILOA?? O_O Nyt _pikkutarkkoja_ metodeja kehiin! Vou.. :D Oon iha ällistynyt

  VastaaPoista
 2. Tässä metodit:
  1. laihduta paljon, nin että lihasta lähtee 1-2kg lätkimään
  2. dieetin jälkeen syö n.300kcal plussilla hyvälaatuista, proteiinipitoista ruokaa joka päivä kunnes paino on noussut 9kg
  3. Treenaa 4-5krt viikossa raskaasti, joka treenissä painomääriä kasvattaen. Kevyempi viikko joka 4-7vkon välein.
  4. Nuku hyvin ja muista rentoutua aina välillä
  5. aerobista kohtuudella ja nekin max.30min mittaisia muutamaan kertaan viikossa

  Eli onhan tuossa tuota rasvaakin tullut sen 4-5kg syksystä, pelkkää lihasta vähän vaikeampi saada ;)

  VastaaPoista
 3. no itellä oli puolen vuoden kehitys säälittävät 400g joka voi olla ihan vaan Inbodyn mittarin hajontaakin.. :D ilmeisesti vika vähässä syömisessä :) toisaalta olihan tuo +400g lihasta iha positiivista siinä mielessä, että olin kuitenkin laihtunut 2 kiloa :D

  VastaaPoista
 4. No sittenhän tuo on hyvä tulos! mieti, olet onnistunut pudottaan painoa ja saamaan lihasta :) eihän sitä tiedä jos nyt tän stressikesän seurauksena dieetillä saisin vain lihakset pois ja lopputuloksena 0kg lihasta +4kg läskiä :D

  VastaaPoista