torstai 29. heinäkuuta 2010

Steel Bar - patukka-arvioita ja vastauksia kysymyksiin

Tilasin läjän proteiinipatukoita, ja nyt ajattelin vähän laittaa uusista mauista (mulle uudehkoja) arviota! Yleensä syön star bareja, optinutteja ja swe bareja, joista kaikkin on hyviä.

Steel Bar  - cookies&cream

+ Pehmeä koostumus, helppo pureskella
+ Seassa pieniä rapeita palasia
+ Suklaa päällä sopivan tummaa
+ Makea ja hieman kermainen sivumaku
- Ei ihan nimensä mukainen maku kuitenkaan
- Hieman keinotekoinen aromi, vähän ehkä kahvia seassa (mikä kyllä plussa)
- Pitkä ja ohut patukka, meni lyttyyn heti laukussa
MAKU 3+/5

Steel Bar - Chocolate crisp
+ Tumma suklaa ja tumma täyte
+ Parempi perusmaku kuin edellisessä, ei niin keinotekoinen
+ kaakaon ystäville namia
- Sama lötkööntymisongelma, mutta hieman kiinteämpi kuitenkin
- Kaakao antaa kitkeryyttä hieman
- Liian vähän crispiä
MAKU 3+/5

Steel Bar - Crunchy peanut butter
+ ihana pähkinän maku ja vielä selvä sellainen!
+ Pehmeä ja rapsakampi kuin chocolate crisp
+ kuorrute maitosuklaata, mutta tummemmasta päästä, sopii hyvin
+/- tosi makea
+ vähän toffeinen koostumus
- liian pehmeä laukussa kuljetettavaksi
MAKU 4/5

Penkkipunnerrus:
Itse teen penkkipunnerruksen voimailutyylillä, sillä saan sillä parhaiten tuntuman rintalihaksiin. Eli selkä viedään kaarelle, lavat yhteen ja alas. Käsiä ei saa päästää suoraksi ylhäällä ettei selän tuki lähde tai olkapäät liiku eteen. Ota kohtalaisen leveä ote tangosta ja laita jalat maahan tasapainoksi, mutta älä ota niillä voimaa liikkeeseen. Laske tanko rintalihaksen alle ja nosta lähe suorille käsille suoraan ylöspäin. Pidä koko ajan asento kohdallaan. Liikuta ylöspäin tanko nopeasti, kädet väsyvät jos yrittää tehdä liikkeen liian hitaasti. Ainakin mulla näin :) youtubesta löytyy varmasti videoita!

Essille:
Painoa pudotettaessa on tärkeä ylläpitää lihasmassaa ettei laihtuessa vain pienene kokoa ilman että näyttää kiinteämmältä. Syöthän tarpeeksi proteiinia? Tehokasta voimaharjoittelua vain lisäksi 3-5krt viikkoon, ihan miten kiinnostusta ja aikaa riittää. Mitä aerobiseen tulee, pitkät ja raskaat lenkit syövät helposti lihakset jos ei ole ravinto ihan tiptop kunnossa. Kevyellä sykkeellä tehty pitkä kävely/kevyt hölkkä lisää kulutusta hieman ja sitä jaksaa pitkään. Perustouhuaminen ja kevyt liikunta aina välissä nostaa paljon päivän energiankulutusta. Myös keskiraskaat lenkit ja pyöräily sopii, kunhan ne eivät veny liian pitkiksi. Itsellä tuli n.30min max. pyörämatkat dieetillä. Tehokas perusaineenvaihdunnan tehostaja on HIIT-lenkki. Se myös on säästeliäs lihaksia kohtaan. Juokse sprinttejä 50-150m ja kävele välissä että syke tasoittuu. Kun kunto paranee niin voi hölkätä ja juosta vuoronperään. Idea on tehdä n.20min lenkki jossa keskisyke on huima sprinttien takia, mutta syke pääsee laskemaan kuitenkin alas välissä. Tämän jälkeen on syke korkeammalla vielä kymmeniä minuutteja vaikka kunto olis hyvä. Itse tein niin että joka kerta lähtösyke juoksuun oli vähän korkeampi kuin edellinen ja kun viimeinen sprintti tuli, niin juoksin kunnes syke oli 190-205. Eli maksimin lähellä. Suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

 1. Kiitos paljon neuvoista! Tuota olenkin juuri pohtinut millä tasolla aerobista pitäisi harjoitella..tuntuu että maailma on täynnä erilaista tietoa ja pää menee sekaisin mitä kaikkea pitäisi tehdä. Proteiinia olen nyt yrittänyt lisätä enemmän ruokavalioon, sillä olen huomannut syöväni liikaa hiilihydraattia -rasva ei ole niin suuri ongelma, kuin hiilarit.

  VastaaPoista
 2. voiskin laittaa kysymystä sulle tulemaan :)

  eli millaisilla kaloreilla ja jakaumalla olet dieetillä ja ei-dieetillä? Oletko tietyn verran plussilla/miinuksilla vai menetkö enemmän mututuntumalla? eroaako ruokavalio dieetillä paljon 'normaalista'?
  Oletko käynyt ns. kehonkoostumusmittauksessa ja jos olet niin uskallatko laittaa julki tuloksia? :)
  Ja monestiko viikossa treenaat salilla ja monestiko jotakin muuta?

  VastaaPoista