lauantai 5. joulukuuta 2009

Kehitysvertailua ja TTT-treeniä

Olen tässä alkuviikolla tehnyt pitkästä aikaa TTT-treeniä käsille ja pohkeille. Kerran aikaisemminkin olen testannut ja sillon tuli vähän vajaa sentti käsiin mittaa ja se jäi pysyväksi. Näin pienillä käsillä ja pienellä painonnousulla tuo koko sentti tuntuu isolta viikkoon joten puoleenkin olen tyytyväinen ;) Sitten kun tekee vaikka 4 krt vuodessa ja mittaa tuleekin se 2cm niin voi olla todellakin tyytyväinen :D

Ideahan on tämä:

Pääperiaatteet:

1. Harjoitellaan 3 peräkkäistä treenipäivää samaa lihasta (esim. ma,ti,ke)
2. Yksi liike ja kolme sarjaa per lihasryhmä (Sama liike kaikki 3 treeniä ja vakio paino 3:ssa sarjassa).
3. Toisto määrä 20-30 ensimmäisessä sarjassa.
4. Jokainen sarja positiiviseen loppuun asti suoritettuna, suoritus tyyli nopeahko, mutta ei liikaa fuskaava.
5. Sarjojen välillä taukoa siten että hengitys tasaantuu ja tuntuu hyvältä (n. 1-4 min)
6. Lepoa näille treenatuille lihaksille loppuviikko.
Täältä voit lukea kokemuksia:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=16976

ja lisätietoa:
http://www.websaitti.com/treeni/ttt.html


Itse käytin:
Hauiksille 17,5kg ja sarjat:
- 21,13,11 + 24,14,12 + 25,15,13

Ojentajille 6kg/käsi ranskalainen seisten:
- 22, 13,11 + 24,15,15 + 27,16,15

Pohkeet istuen 35kg
- 24, 18,15 + 28, 21, 18 + 30, 24, 21

Mittoja katsotaan sitten uudestaan ens viikolla. Ajattelin tehdä saman reisille (istuen ojennus ja koukistus) tänään, hu ja ylihu. Treenasin varovasti jalkoja ja vatsoja myös noiden TTT-treenien jälkeen, mutta käsille en tehnyt mitään muuta, enkä tee vielä pariin päivään. Nyt voi kevyesti olkapäitä ja rintaa tehdä jalkojen ohella, selkää ehkä huomenna jo, mutta sitäkin oon varonu että hauikset pääsee palautumaan.

Saattaa kuulostaa hassulta treeniltä mut kertakokemuksena toimi! Nyt paino on pysynyt samana, tai oikeastaan tippunut 200g joten vähän jännittää oonko ollut plussilla edes. Ollu vaikeampi arvioida kun olen ollut osastoharjoittelussa ja päivät onkin luennoilla istumisen sijaan mennyt seisten ja kävellen. Ruokaa lisäsin kyllä, mut en näköjään tarpeeksi. Mut en mittaa vielä mitään :D

Niin, tuolla saa siis ärsytettyä lihakset kasvuun pitkän tauon jälkeen, munkin käsi ollu sama jo puoli vuotta (vaikka painokin kyllä sama) niin ajattelin tehdä jotain täysin ojhelmasta poikkeavaa vaihteeksi. En suosittele aloittelijalle joka kehittyy muutenkin ilman ongelmia.

Niin ja sitten kehitykseen!
Tein tällaisen kehityskuvasarjan kesältä: Jotain siellä on tapahtunut näköjään ;)

1 kommentti:

  1. Aijjaa!!! Kehityshän on julmaa tossa ajassa. Tietysti valaistus on hieman eri, mutta kyllä sieltä paistaa pikkasen muukin kuin pelkkä ranka. Hianoo hei ja isosti tsemppiä jatkotalkoisiin!! ;)

    -Hra. A

    VastaaPoista