perjantai 21. toukokuuta 2010

Ruokapäiväkirja

Tässä olis nyt eilisen ruokavalio, kun sitä toivottiin!

7.30: 470kcal
- 1dl kaurahiutale
- 2,5dl maitoa
- banaani
- 70-100g raejuustoa
- piltti
- kahvia maidolla ja vettä

11.00:
- pikkulautanen erilaisia salaatteja ja raasteita
- näkkäri ja ruislimpun pala voilla
- peruna ja kukkakaalia+parsakaalia reilu puoli lautasta
- 200g porsaanlihakastiketta
- vettä

14.30:
Amarillon red bell chicken tms.
- perunaa ja bataattia
- salsaa ja jotain makeaa öljykastiketta
- kasvis-hedelmäsalaatti ja salaatinlehtiä

17.00:
- maustamatonta jogurttia 250g
- piltti
- vähän raejuustoa
- omena

20.00:
- 3 lakupatukkaa ensinälkään kaupasta

21.00:
- jauheliha-kasvis-tomaattipataa n.350g
- viili

23.00:
- 300g rahkaa
- piltti
- viinirypäleitä

Viikko on poikkeuksellinen kun olen Rovaniemellä ja asunnosta ei löydy kunnon ruoanlaittovälineitä enkä ole kauheasti tänne ostanut viikon takia pitkään säilyviä tai isoja ruokapaketteja. Pyöräilin edestakas kaupunkia ja siksi paljon pieniä ruokia, oli kiireinen iltapäivä ja söin kun kerkesin. Salilla en käynyt, mutta n.30km tuli pyöräiltyä!

Lopputulos:
2780kcal 178g proteiinia, 345g hiilihydraatteja ja 76g rasvaa
aika paljon tuli syötyä, mut pyöräilin paljon ja nälkä oli kokoajan. Tänään ei sitten olekaan ollut niin nälkä. Hiilaripainotteisesti mennään liikuntapäivillä, vaikkakin tuo vähän yläkantissa jo kun hedelmiä söin niin paljon. Helppoja välipaloja :)

10 kommenttia:

 1. Mitä pilttejä syöt :)

  VastaaPoista
 2. tässä yleisimmät:
  muksu - hedelmäralli
  bona - luumusose
  metsämarjat, mustikat ym.
  mangopiltti
  persikka-banaani

  VastaaPoista
 3. Ja nuo piltit tulee aina puuron, viilin, jogurtin ym. päälle kun en muuta makeutusta niihin laita ja syön maustamattomia tuotteita.

  VastaaPoista
 4. Okei :) Paljo muuten syöt kaloteita suurinpirtein dietillä?

  VastaaPoista
 5. dieetillä tuli 500kcal miinusta, riippui liikuntamäärästä että mikä oli kokonaiskalorimäärä. 1800-2500 väliltä yleensä kun liikuin niin paljon, joskus vähemmän mutta harvoin. Kannattaa laskea ihan peruskulutuksen ja liikunnan avulla sopiva määrä, se riippuu niin paljon henkilöstä! Ja tietenkin painotavoitteesta ja aikataulusta :)

  VastaaPoista
 6. Nämä sun ruokapäiväkirjat ja ruokavinkit yleensäkin on tosi hyviä! Vitsi, kun mulla ei oo mitään hajua, miten paljon saan energiaa päivässä, kun en osaa kaloreita laskea. Noh, tuskin mitenkään liian vähän tai paljon, kun paino on aika vakio. :) Mietin vain sen InBodyn jälkeen, et onkohan mun ruokavaliossa jotain vikaa, kun lihasmassan määrä oli niin vähäinen. Kestävyysurheilussa helposti joutuu kataboliaan, ja mäkin oon niin huono syömään lenkin jälkeen...hhmm. Oliko tuo sun "normipäivän" ruokailu, siis ei mikään lihotusruokavalio? :)

  VastaaPoista
 7. mun ruokavalio on aika erilainen päivästä toiseen, aamupuuro on ainoa vakio :) mutta veikkaan että tuossa olis semmoiset 200kcal plussaa, ei ehkä ihan kun ottaa huomioon kuinka hitaasti paino on noussut. Vaaka sen kertoo parhaiten että pitääkö muutosta tehdä. Veikkaisin Sanna että sun proteiinin saanti on aika vähäistä? Kestävyysurheilija tarvii toki hiilareitakin paljon, se olen huomannut tuommoisilla aerobisilla päivillä. Jos haluat kuulla tarkemman mielipiteen niin laita sähköpostiin mulle 3 päivän ruokapäiväkirja niin vilkaisen?

  VastaaPoista
 8. Joo, se ois aivan huippua!! Kiitos:) Koetan muistella mitä olen syönyt ja kirjaan ne ylös ja laitan sulle :)

  VastaaPoista
 9. en tiedä olenko vähän blondi, mut en löydä sun spostiosoitetta mistään... voin kyllä hakea yliopiston osoitteen sieltä hakupalvelusta, vai laitanko johonkin toiseen osoitteeseen sen ruokapäiväkirjan?:)

  VastaaPoista
 10. sanna_ketonen ja hotmailissa, aina välillä kirjoitan sen tänne, mutta viime kerrasta on ilmeisesti aikaa :)

  VastaaPoista