lauantai 29. tammikuuta 2011

Penkkiä ja penkkitekniikkaa

Tänään oli taas penkkitreeni vuorossa, ihan kuten joka toinen kerta :)
Tulokset nousee koko ajan, tällä kertaa sain liikkelle tämmöisen setin:

- 40kg x5          50kgx1            55kgx1
- 58,5kgx3        61kgx2            62,5kgx2         63,5kgx1

Alussa olisin saanut ehkä just ja just 60kg ilmaan, nyt jo noin hyvin! Kyllä tämä tästä etenee.

Tekniikasta hieman;
- jalkojen asento voi olla monenlainen, mutta pidä peppu penkillä. Itse laitan jalat vähän takaviistoon, näin en pysty ponnistaan niiden avulla helposti lisäapua eikä ole ongelmaa takamuksen nousemisen kanssa. Myöskin kaari selän alla pysyy hyvin.
- Selän notko on mulla aika reilu, koska luonnollinen lordoosini on aika iso, eli alaselkä on notko. En vedä sitä ylikaarelle, vaan kiskon lavat alas ja yhteen ja nostan rinnan ylös, tuo notko tulee melko luonnostaan siihen. Näin saan puristuksen paremmin rintaa, selkä alhaalla etuolkapäät on kipeämmät seuraavana päivänä kuin itse rintalihakset.
- Ote on kohtuu leveä, laitan nimettömät tangon sileän merkin kohdalle. Tämä on luontevan tuntuinen mulle, muitakin oteleveyksiä käytän välissä. Mitä kapeampi ote, sitä enemmän tuntumaa on ojentajilla.
- En laita yläasennossa käsiä ihan ylisuoriksi, mutta kuitenkin "suoran näköiseksi". Alhaalla en pysäytä, mutta annan tangon osua rintaan. Pomppua pyrin välttämään, mutta pari kertaa oon huomaamattani senkin onnistunut tekemään.
- Tanko osuu rintalihaksen alaosaan alhaalla ja nostovaiheessa liikerata on suoraan ylöspäin, ei alaviistoon eikä kasvojen päälle.

Tässä esimerkkikuvissa vain tangon painolla tehty, eikä niin hyvin kyllä näe tekniikkaa, mutta jotain kyllä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti