tiistai 25. tammikuuta 2011

Treeniliikkeiden opastusta

Heti alkuun tuotan pettymyksen ja sanon että rinnallevedot ja mave jää pois opastuksesta, toista en ole tehnyt ikinä kunnolla ja toiseen käytän sumotyyliä. Katsokaa http://www.gymeverybody.com/ ja sieltä sivulta treeniliikkeet -osio. löytyy video-opastusta!

Ekaksi laitetaan vaikka leveä ylätalja. Tämä on tyyli jolla ite teen, varmasti on tekniikoita suuntaan ja toiseen. Selitän samalla miksi teen näin.

Yläasennossa selkä hieman kaarella taakse, annan lapojen venyä kunnolla, en jätä käsiä koukkuun enkä yritä pitää jännitystä selässä. En myöskään jätä yläasentoon pitkäksi aikaa vaan teen nopealla tempolla. Vedän tangon rinnan yläosaan kiinni ja puristan selkää samalla hetkeksi kovaa. Kaarta pidän koko ajan ja keskityn vetämään tangon alas selän avulla, en hauiksilla leuan alle kuten leuanveto-otteella helposti tehdään.
Toisena laitan teemaan sopivasti kulmasoudun käsipainoilla ja tangolla.

Tangolla otan kapean haara-asennon ja jalat on hieman koukussa. Asento on melko vaaka ja tanko roikkuu edessä niin että selkä venyy. Käsien asento on hieman hartiaa leveämpi myötäote. Vedän tangon nopeasti vatsan kohdalle ja samalla selkä nousee ihan vähän enemmän yläasentoon, mutta ei liikaa. Puristan lavat yhteen ja lasken alkuasentoon. Ottaa paremmin yläselkään kuin monesti nähty melkein suorana tehty liike, jossa tanko liikkuu reisiä pitkin nivusiin ja alaselkä on mutkalla.
Käsipainolla nojaan jalalla penkkiin ja toinen jalka on takaviistossa. Peppu hieman alempana kuin yläkroppa. Käsi roikkuu vapaana sivulla ja painon liikkuessa yläasentoon yläselkä tekee työn, vartalo ei kierry paljoa (mutta vähän väkisinkin) ja rutistan painon kyljen kohdalle niin ylös kuin luontevalta tuntuu ja selässä tuntuu. Keskityn joka toistolla rusistamaan lihaksen kunnolla enkä vain tee liikettä. Tempo on silti nopea, painoa melko paljon ja lopputoistot on monesti jo vähän rumia. Pyrin silti saamaan tuntuman oikeaan lihakseen.


1 kommentti:

  1. Hei vautsi, täähän on tosi kiva idea laittaa näitä ohjeita tänne. Mulle ainakin tekee kertaus välillä ihan hyvää ja hyvä huomata, että itsekin olen jyvällä :)

    -päivi-

    VastaaPoista