maanantai 24. tammikuuta 2011

tapaksia, lihaa ja penkkailua

Mä en nyt tiedä oikein mikä noista voitti, ja kun ohjeet on aika yksinkertaisia, niin laitetaan molemmat :)

1. Liha - peuranpaisti. (käy myös muille paisteille- nauta-lammas ym)
- marinoi lihaa 1vrk jääkaapissa
- paista pannulla pinta ruskeaksi nopeasti voissa
- laita uuniin 150C ja paistomittarin avulla paista 55-60C lämpöön (pinkki sisältä)
- kääri folioon ja anna olla 10min ennen leikkaamista siivuiksi

Marinadi:
- 1dl punaviiniä
- 1rkl balsamicoa
- timjamia ja rosmariinia reilusti
- pippuria, suolaa maun mukaan
- 2 valkosipulin kynttä paloina
- 1rkl öljyä

Lisukkeeksi kanaliemeen keitetty risottoriisi, jossa voita nokare, suolaa, pippuria ja kuullotettua sipulia
Sienet on voissa paistettuja siitakesieniä, joissa vain suolaa
Kastikkeessa on sipulia kuullotettuna voissa, herkkusieniä, jauhoja, auraa, kermaa, pippuria ja suolaa'
- simppeliä ja herkullista :)

2. Tapas- lautanen:

- peuranpaisti, kuullotettu sipuli
- 3 eri juustoa
- valkohomejuusto, sinihomejuusto ja ruohosipulituorejuusto
- salaatti ja sinappinen kermaviilidippi
- fetaa, aurinkokuivattu tomaatti ja tuorejuustotäytettinen paprika
- tankoparsaa ja graavilohta
- pari suolattua keksiä, leipää ja pähkinöitä lautasella

tämmöisiä voi koota helposti itsekin kaikesta jääkaapista löytyvästä. Näin joulun jälkeen oli kaikkea herkkua jäljellä joten tuommoinen lautanen oli nopea koota ja ihan hirveän hyvä ja maistuva herkkuiltaruoka!

Ja kaikki nuo ruoat on aina tehty kohtuu terveellisiksi, vähän rasvaa (vaikkakin usein voita), paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa, kevyitä juustoja ja kermoja ym. Maku on silti hyvä vaikka kuohukermaa ei tule käytettyäkään :) Kasvisrasvasekoitteet jää kuitenkin kauppaan kun kerran maistoin semmoista paljailtaan.. yäk.

Tässä viime kertainen penkkitreeni myös, meni hyvin!

- penkki lämmittelynä 10x20kg, 5x40kg, 1x50kg (kokeilin tuntumaa)
- penkki tangolla 3x56kg, 2x60kg, 2x60kg, 1x62,5kg 1xnegx69kg
- ojentajat taljassa 3x8x50kg ^-kahvalla
- pohkeita ym. lisäksi

2 kommenttia:

  1. Olisitko mitenkään voinut kertoa myös tuota lohiruuan ohjetta:)?

    VastaaPoista
  2. Hei! Perusperiaatteena oli graavilohi, kermaviilikastike (sinappi, öljy, suola, pippuri, muita mausteita vähän) ja paistetut porkkanat. Porkkanat oli marinoitu voi-vesi-hunaja-mausteseoksella ja yrteillä ja paistettu pannulla puolikypsiksi. Ohje ei ole mulla nyt mukana, mutta tuossa vähän apua!

    VastaaPoista