perjantai 15. huhtikuuta 2011

Harrastukseni

Ensimmäisen kerran liikuin kun opin kävelemään. Voisin laskea kuntoilukokemuksekseni taaperoiän pahuuden teot, sillä juoksin kuulemma sen jälkeen karkuun ympäri taloa ja huusin 'kaakuun kaakuun'. Siitä oli hyvä aloittaa urheiluharrastukset :)

Viisivuotiaana harrastin satubalettia hetken. En muista näistä ajoista juurikaan. Vähän vanhempana, koulun jo aloittaneena aloin yleisurheilla, osittain koulun pakosta ja osittain siksi että pärjäsin. En harjoitellut kuin koulussa ja myöhemmin muiden treenien yhteydessä, mutta kävin kuntien välisissä ym. kisoissa myös vuosia. Juoksin 100m, 400m viestiä, hyppäsin pituutta ja heitin kiekkoa (kerran). Tätä jatkui koko yläasteen myös, loppupuolella into kylläkin loppui myös, kun enää ei pärjännyt luonnostaan ja harjoitella ei halunnut. Enimmäkseen siksi, kun treenasin ala- ja yläasteen myös pesäpalloa, jota pelasin kahdessa joukkueessa, sekä kävin karatetunneilla 3v. Hiihdin myös kilpaa, pakosta yleensä ja kun pärjäsin siinäkin ihan ok, niin pitihän sitä kilpailuhenkisenä mennä kaupungin ym. kisoihin vaikkei niin hirveästi lajista perustanut.

Lukioaikoina jatkoinen pesäpalloa myös jonkin aikaa, eri kaupungista kylläkin niin harjoittelin vähemmän, mutta pelailin silti kesäisin. Kisoja oli ympäri Oulun lääniä, kun pohjoisessa ei ollut vastuksia. Pärjäsimme joskus hyvin, joskus huonommin. Olin sieppari yleensä ja joskus kakkosvahti ym. Nopeiden koipien ja hyvien näpyjen ansiosta olin alkupään lyöjä, etenijä tai joskus kotiuttaja. Lukiossa aloitin myös thaiboxin-harrastukset, jota harrastin myös kolme vuotta. Lukion ekalla kävin salilla 2kk, 1-2 kertaa viikkoon 30-45min kerralla. Ilman ohjelmaa, yleensä hauista ja vatsoja treenaten :D

Lukion loppupuolella harrastukset jäi, lopetin melkein kaikki kun thaiboxing loppui ja aloitin välivuoden koulusta. En tehnyt juuri muuta kun poljin joskus 5km pyörällä. Kunto laski ja urheiluinto katosi. Samoin meni eka yliopistovuosi, asuin reilun kilsan päästä yliopistosta mutta en jaksanut kävellä sitäkään aina, kun olin niin laiska eikä tylsä koulu kiinnostanut. Sitten pääsin lääkikseen ja alkoi taas liikkuminen innostaa. Aluksi vähän ja silloin tällöin, jotain jumppia ym. 2008 sitten innostuin enemmän ja aloin kunnon treenit, dieetti tietenkin alkuun ja perussalijuttuja naisjumppaohjaajien tekemillä ohjelmilla. Kehityin silti ja into lähti siitä. Aloin tehdä ohjelmia itse, opetella asioita netistä ja kirjoista, ja 2009 kisasin fitnessmallikissassa. sillon jo tiesin että joskus yritetään body fitness- lavalle, ja nyt sitten ollaan lähempänä tavoitetta kun koskaan ennen, kun kerta kisapäätös on tehty :) Jumppia en enää harrasta, kasvukaudella salia paljon, dieetillä lenkkiä, pyöräilyä ja kävelyjä lisäksi, mutta aina treeniä paljon. Ja tykkään!

2 kommenttia:

  1. Oho sähän oot ehtiny harrastaa kaikennäköstä :)
    Mulla olis kaksi kysymystä laihduttamisesta, eli onko pyöräily hyvää aerobista ja kuinka kovaa sitä kannattaisi pyöräillä ja millaisia matkoja. Ja toinen kysymys, kun mun on tosi vaikea saada ruuasta proteiinia tarpeeks, niin mitä oot mieltä jos ottaa 2 x päivässä 25 g eli yht 50 g tollasta Mass Whey- proteiiniseosta? :)

    VastaaPoista
  2. on kyllä hyvää aerobista ja riippuen tehosta voi aika monen mittaisia matkoja tehdä. ite pyöräilin 20-25min todella tehokkaasti ja joskus 45-60min, jolloin otin vähän rauhallisemmin. Ennen pyöräilyä, kuten muutakin raskasta liikuntaa, kannattaa ottaa proteiinia, kuten myös liikunnan jälkeen (paitsi jos nyt 20min vain menee). Ja kyllä tuo hera on hyvä lisä jos meinaa muuten tehdä proteiinin saannin kans tiukkaa!

    VastaaPoista