torstai 7. huhtikuuta 2011

Herkkuresepti ja lisää kuvia

Tässä yksi viikonlopun tankkausresepteistä:

kuohkea juustoinen bataattikeitto, yrttipatonkia ja rapeaa pekonia
(4 hengelle alkupala)
- 200g bataattia
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- kasvislientä
- rakuunaa, suolaa, valkopippuria, yrttitarhan mausteseosta
- 1,5dl  3-juuston ruokakermaa
- 100g kevyt ruohosipulituorejuusto
- 1dl rasvatonta maitoa
- 4 pätkää yrttipatonkia, päälle yrttilevitettä
- 4 pekonia

1. Leikkaa sipulista muutama suikale pois, ja pilko loput isoiksi paloiksi. Pilko bataatti ja kuori valkosipuli ja keitä vähässä kasvisliemessä pehmeiksi.
2. Kuullota sipulin suikaleet pannulla pienessä öljymäärässä.
3. Paista pekonia 10min 160C uunissa leivinpaperin päällä ja kuivaa hyvin rasvasta.
4. Lisää keitettyjen kasvisten sekaan juustokerma ja tuorejuusto ja soseuta. Lisää 1tl rakuunaa, suolaa ja pippuria sekä yrttejä maun mukaan.
5. Leikkaa patongeista n.5cm paksuisia paloja, laita nokare levitettä päälle ja laske laakean lautasen keskelle. 6. Vaahdota 1dl rasvatonta maitoa kovaksi vaahdoksi ja sekoita nopeasti ja varovasti osittain keiton sekaan.
7. Kaada keitto lautasille niin että patonki jää keskelle, keiton pinta vähän patongin alle. Katkaise pekonit puoliksi ja nosta levitteen päälle, lisää kuullotetut sipulit ja ripaus yrttejä sekä nätti salaatinlehti koristeeksi. Voit lorauttaa maustettua kermaa vielä keiton pinnalle.

Herkullista ja näyttävää! Eikä ole vaikeaa, oikeasti :)



Tässä myös hauska kuva selästä, kulta huomasi että keskellä selkää kuultaa suonia läpi, aika jännää vaikka rasvat on vielä 14% pinnassa!



Myös ihan ok onnistunut poseeraus edestä, aamulla otettu joten ihan tyhjä kroppa. Selkä ei myöskään aukea enää, kun on kestojumissa hieronnoista huolimatta, pitää alkaa venytteleen...

2 kommenttia:

  1. Enpä malta odottaa että näen sut sitten vuoden päästä lavalla! Upeat jalat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon :) Tykkään jalkatreeneistä ja olen nuorena harrastanut pikajuoksua, pesäpalloa ym. niin sieltä on hyvät pohjat.

    Kuvat on vähän alaviistosta ku yleensä laitan pöydälle kameran ja itselaukaisijan avulla otan kuvan, korostaa jalkoja vielä lisää.

    VastaaPoista