maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kolme viikkoa takana, kahdeksan edessä!

Nyt on sitten kolme ekaa viikkoa takana ja tässä vähän kehitystuloksia!


Tankkausta oli pari päivää tuossa välissä, joten paino oli hetken korkeammalla, mutta lähti kyllä tippumaan taas kun sai liikunnat aloitettua ja syöminen palautui ennalleen. Painoa on lähtenyt todella paljon, tästä eteenpäin pidän tankkauspäiviä aina kun paino tippuu yli 700g viikkoa kohden. Eli ensi viikonloppuna on yhden päivän kevyehkö hiilaritankkaus taas, ei mitään mättöä, mutta hieman yli kulutuksen. Treenit sujuu hyvin muuten, mutta rinta on aika voimaton. Onneksi ohjelma on kevyt niin oon jakasanut tehdä mitä pitääkin. Ennen dieettiä mulla oli tuo pitkä penkki-voimapätkä niin ei ihmekään että on voimat vähän pois. Tämä viikko on kuitenkin kevyt viikko treenien kanssa ja nyt tulee sitten aerobista vähän enemmän!

Liikuntaa tulee 4x sali viikkoon, 20-70min kävelyä päivittäin ja 1-2 aerobista (30-60min) treeniä lisäksi tai vaihtoehtoisesti teen treenin jälkeen 10-15min crossarilla useamman kerran.

Ruokaa on mennyt aika tasan 1600kcal päivää kohti ja vajetta oli vajaa 700kcal viime viikolla. Paino kuitenkin putoaa nopeammin selvästi, kun arvioin liikunnat vähän alakanttiin varmuuden vuoksi ja kropan aineenvaihdunta toimii hyvin. Myös kaiken maailman thermogeenit ja burnerit tuovat lisäapua ja liikuntakin nostaa aineenvaihduntaa hetkeksi, joten ei ihme että 200-300g enemmän putoaa mitä pitäisi. Nyt vähän vauhtia pienemmäksi, tai viimeistään kun alkaa treenipainot valahtaa ja energia loppua :)

Ruokailut on huippuhetkiä ja vaikka dieetillä olen, niin herkkuevästä tulee syötyä päivittäin. Kerran päivään (illallinen) tulee erikoisempi ja huolellisemmin valittu namiruoka ja monesti iltapalaksi syön itse tekemiä raakasuklaamössöjä. En koveta näitä vaan syön lusikalla :P Ja hyviä on! Saa rasvaa hyvän makuisessa ja vähäsuolaisemmassa muodossa kuin juustoista, joita kyllä kans syön paljon.

Viime viikon herkkueväitä:


Karitsan filettä aurajuustokuorrutuksella, aurajuusto-sienikastiketta aj uunijuureksia.

lohta valkohomejuustolla, katkarapukastiketta, babyporkkanoita ja balsamicokasviksia

Itämaista kookos-rapu-lohikastiketta, babyporkkanoita ja salaattia

Villisian filettä, juures-voipyrettä, aurajuusto-sipulikastiketta

Näistä voi jo päätellä, että dieetin ei tarvitse olla kidutusta :) Ja että mistä ruoasta tykkään... Lihat, rehut, juustot ja merenelävät maistuvat kaikki. Liha on yleensä vähärasvaista kun syömme samaa kullan kans ja hänellä erilainen dieetti. Lisäänkin itselleni rasvaa jälkikäteen (aurajuusto- ja voinokareet) ja kultsi lisä puolestaan riisiä tai pastaa. Voi syödä yhdessä kunnon ruoan edes kerran päivään!

Ja tässä vielä leffaillan herkut:
1. punaiseksi värjätty vaniljamarenki
2. Sitruunanmehu+sitruunankuorimarenki
3. Kaakaomarenki


 
koko lautasellisessa oli 60kcal ja 13g proteiinia. Ai miten? Kun käytin sukrinia marengin tekoon! Hintaa lautaselliselle tulee 1,5€, mutta on sen arvoista, saa makeaa dieetilläkin.

Ja tässä vielä mittauksia kolmen viikon ajalta:

paino 61,4 -> 57,7 = -3,7kg
rinta 95 -> 93 = -3cm
vyötärö 71 -> 68 = -3cm
lantio 97 -> 94 = -3cm
reisi 58/57 -> 56/55 = -2cm
pohje 38/39 -> 37/38 = -1cm
hauis 33/32,5 -> 32/31,5 = -1cm
napa 79 -> 75cm = 4cm

Hyvin menee siis! Kiristettävää on joka paikassa, joten ei ihme että joka paikasta tippuu ;)

5 kommenttia:

  1. Olisko sulla noiden kaakaomarenkien ohjetta :) tai että voisitko laittaa sen näkyville. Ja mistä tota sukrinia sais, pitääkö tilata jostain?

    VastaaPoista
  2. Jos mää ikinä alan "oikealle" dietille niin sää saat auttaa suunnittelemaan ruuat! Pikkasen paremman näköistä kuin iänikuiset raejuusto-tonnikala-jauheliha-rahka 24/7 diettiruuat.

    , Nadja

    VastaaPoista
  3. Teen erikoisempia ruokia et pysyy mielenkiinto yllä ja dieetillä olis kiva olla :)

    noihin sukrinmarenkeihin tulee vain valkuaisia ja sokerin tilalta sukrinia, ihan normaalin ohjeen mukaan. Pitää sekoittaa pitkään sähkövatkaimella ja just ennen uuniin laittoa kaakaota maun mukaan ja nopeasti sekaisin. laitoin hieman normaalia makeutusainetta sukrinin tilalta ku sitä tarvitsi muuten niin paljon, tehtiin molemmille tuommoinen lautasellinen :)

    Ja sukrinia saa luontaistuotekaupoista, n.500g pussi maksaa about 10€, mut käytän säästeliäästi semmosiin leivonnaisiin mihin tarvii sokerin koostumusta, kuten just mareknkiin.

    VastaaPoista
  4. Tuleeko nuo sun tekemät marengit sisältäkin rapsakoiksi vai jääkö ne sellaiseksi sitkeäksi? Penskana kokeilin usein ja luovutin kun en ikinä saanut tehtyä kauttaaltaa rapeita vaan sisältö oli aina jotain jähmettyneen liisterin kaltaista :D.


    ,Nadja

    VastaaPoista
  5. Rapeita tulee jos pitkään malttaa kuivattaa ja vielä uunista oton jälkeen pitää puolisen tuntia pellillä. tahmeita tulee jos laittaa nestettä sekaan, tuo vaniljauutteinen vähän jäi pehmeäksi, mutta kaakao taas oli erittäin rapea.

    VastaaPoista