torstai 31. maaliskuuta 2011

Tulevan kesän blogipäivitykset

Koska ensi kesän vietän ulkomailla, tulee päivitykset olemaan ihan eri tyylisiä kuin tähän asti. Treenillä käyn, mutta enemmän laitan tietoa missä olen, mitä teen ja kuvia lisään aina kun siihen on mahdollisuus.

 Eli siis; kesän reissuta infoa! Toukokuun lopulla lähden kultani kanssa kiertämään maapallon ympäri Kiinan, Etelä-Aasian, Havaijin, Amerikan ja Meksikon kautta. Reissu kestää pari kuukautta ja ei ole puhtaasti reppureissu, vaan hotellit, tekemiset ja lennot on varattu jo etukäteen. Tämä siksi, kun kohteita on paljon ja kiinnostaa nähdä eri paikkoja, niin ei halua tuhlata kallisarvoista aikaa siihen että pari päivää tutustuu kaupunkiin, miettii mitä tekee ja etsii hotellin. Vaan pääsis heti katsomaan niitä paikkoja mistä on pitkään haaveillut  <3 Tässä reissuselostus, en laske mukaan matkustusaikaa, vaan yöt kohteessa. Lentokoneöitä tulee myös (otin lennot aina yölennoiksi jos mahdollista) ja yksi vajaa yö nukutaan kentällä välilaskulla. Listaan majoitustieoja, mutta en hotellien nimiä tai mitään hirveän tarkkaa, mutta jotta saatte käsityksen mitä edessä on luvassa! Tässäpä vähän selostusta:

1) Peking
Vietämme Pekingissä 7 päivää ja yötä, hotellina toimii metroyhteyden päässä oleva *** hotelli, jossa aamupala mukana. Kaupungissa se ei ihan ole, vaan pitää kulkea 10min  metrolla kun haluaa nähtävyyksille. Tosin itse kaupunki on niin valtava, ettei ole väliä, joutuu melkein joka päivä kuitenkin menemään metrolla tai taksilla jos haluaa nähdä vähänkin eri kohteita. Yksi virallinen retki on myös tulossa, nimittäin Kiinan muurilla käynti, tottakai! Kiinan historia, kulttuuri ja sen erilaisuus viehättävät ja nähtävää on varmasti paljon.



2) Bali
Balilla olemme 6 päivää, kahdessa eri hotellissa, toinen ihan Kutalla ja toinen Sanurissa lomamökki-hotellialueella. **/*** luokitusten hotellit ja aamupalat kuuluvat myös mukaan. Bali on enemmänkin rentouttava rantalomakohde, joten käymme päivän risteilyllä Lembonganin saarella ja harrastamme paljon erilaisia vesiurheilulajeja, jos uskalletaan :)




3) Kuala Lumpur
Täällä viihdymme **-hotellissa Chinatownin alueella, 5min metroyhteyden päässä kaupungin reunalta. Tarkoitus on kiertää kaupunkia hop on- hop off- bussilla ja katsella nähtävyyksiä sekä viettää yksi päivä Sunway Lagoon -teemapuistossa. Päiviä kohteessa on 4.




4) Borneo
Borneossa vietämme 8 päivää, kahdessa paikassa myöskin. Kota Kinabalulla käymme katsomassa hienoja luontonähtävyyksiä, kuten lähisaaria ja Mount Kinabalua sekä Kinabalu park -kansallispuistoa. Sandakaniin menemme tunnin mittaisella paikallislennolla, ja siellä tarkoitus olisi vierailla orankien luona sekä Gomantong caves - luolissa. Molemmissa ihan hyvä hotelli keskustan alueella, aamupalat kuuluu mukaan. Kentät on kaupunkien lähellä, joten nopea ja helppo liikkua muutenkin!




5) Tokio
Tänne menemme jos tilanne on kunnossa silloin :D 4 päivää on varattu vain, sillä kaupunki on kallis budjettireissaajalle ja hotellit myös arvokkaita. Suurkaupungin tunnelmaa kerkeäisi kuitenkin nähdä ja maistella vähän susheja ennen kuin suunnataan seuraavaan luonto/rantakohteeseen.




6) Havaiji - Big island
Tämä on kiinnostava retki, sillä 6 päivää saarella menee autolla. Vuokrasimme auton loman ajaksi ja ajamme n.500km matkan tuon viikon aikana ja käymme katsomassa mm. hienoja rantoja, tulivuorta, tulivuoripuistoa, autiomaita, kaupunkeja ja ajamme myös tundraisen vuoren ohi. Kaikenlaista hienoa siis edessä! Hotellit on 4 eri kaupungissa, 1-2 yötä aina yhdessä. Näissä käymme vain nukkumassa ja vietämme enemmän aikaa luonnossa ja rannoilla.




7) San Francisco
Jenkkilään kun saavutaan, niin yöt vähenevät. 4 päivää sumuisessa ja viileimmässä kaupungissa tällä reissulla, ** tähden ok-hotellissa keskustan keskellä. Nähtävyyksiä katsellaan ja Alcatrazissa vieraillaan sitten pelottava yöreissu. Shoppailuakin voi harrastaa!



8) Miami
Täällä ollaan myös 4 yötä, South Beachillä, rannalla olevassa ok- hotellissa. Aurinko on varmaankin se päätarkoitus tällä kohteella. Ja pitäähän sitä bongailla CSI Miamin maisemia!



9) Cancun
Cancunissa vietetään 6 päivää, 4 niistä keskustassa ja kaksi Isla Mujereksella. Keskustan hotelli on ihan ok perushotelli ja sieltä tehdään retki Chichen Itzan Maya- temppeleille. Isla Mujeres on idyllinen ja kaunis pieni saari 20min venematkan päässä, ja siellä olemme All Inclusive - huippuhotellissa kaksi päivää rentoutumassa ihan täydellisesti. Parvekkeella on oma poreammekin :) Kiitos tästä kuuluu rakkaalleni, joka hankki hotellin synttärilahjaksi mulle, vähän luksusta reissuun <3



10) New York
Viimeiset neljä päivää vietämme Manhattanilla. Kaupunki on kallis ja majoittuminen hotellissa vielä kalliimpaa, eikä kerrossänkyhostelli kiinnosta, joten menemme Brooklyniin. Ihan sillan lähellä, 100m metroasemasta on hotelli ja 10-15min matka metrolla keskustan keskelle. Metrolla liikutaan muutenkin, kun alue on silti melko iso ja taksit ei mitään hirveän halpoja enää, toisin kuin Aasiassa. Nähtävyyksiä kierrellään katsomassa sekä viimeiset shoppailut pitää tehdä tietenkin. Jos haluaa jännitystä niin käydään Harlemissa mutka ;)



Ja näin, kahden kuukauden lomareissu tulee päätökseensä ja matkaamme kohti Suomea!
Jos jollain on kokemusta jostain kohteesta niin kertokaa kaikki tiedot kiitos :D

Niin, hotellit on varattu booking.com, agoda.com ja hotels.com -sivuilta. Halvimpia mitä löytyi vaatimustasoon nähden. Lennot on otettu oneworld.com -sivulta maailmanympäri-kartan avulla. Tässä hinnan määrää mantereet, ei kohteet, joten otettiin niin erikoisia ja hienoja kuin keksittiin + tietenkin ne pakolliset isot kohteet :)

Lennot maksaa 2500€ ja lähtee ihan mistä haluaa ja reitin voi näpytellä eri lentoyhtiöiden koneilla miten tykkää. Välilaskuja välteltiin kuin ruttoa, niitä on onneksi vähän. Jos oikein outoon paikkaan haluaa, voi joutua ottamaan 3 eri konetta sinne ja toiset takas, joten 1/4 sallituista stopeista tulee jo siinä, joten kohteet kannattaa miettiä tarkkaan! Myös lämpötilasyiden vuoksi kierrämme pohjoispuolta ja keskiosaa, emmekä mene kylmään eteläpuoliskoon. Sinne sitten joskus talviaikaan. Hotellit maksaa kohteesta riippuen 19-80€ yöltä, poislukien all inclusive -hotelli. Hostelleja saa 5+€ sänkypaikalla, mutta yhteiseen huoneeseen haluttiin, joten siksi näin. Kun kerta lähdetään niin tehdään sitten asiat kunnolla :)

7 kommenttia:

  1. Oon kateellinen :( Tässä vierähtää aika monta vuotta että on varaa lähteä edes yhteen kohteeseen, saati sitten maailmaa kiertämään. Miun vuoden kohokohta on se että _saatetaan_ lähteä Tallinnaan tai kylpylään. Voi jee.

    VastaaPoista
  2. Bali on kuin toinen koti! Voin melkeen vannoa, että rakastut siihen paikkaan ja siihen ympäristöön ja niihin ihaniin ihmisiin ihan välittömästi:) Sanuria voin suositella todella paljon! Kuta on enemmän turistirysä-tyyppinen kohde, mutta varmasti ihan kiva sekin tsekata, jos ei koko saarella ennen ole käynyt. Ikävästi omasta mielestä länsimaalaistanut:/ Mutta Sanur on vielä hieman säilyttänyt enemmän sen balimaisen olemuksen. Ihanan rauhallinen ja leppoisa paikka juurikin tuollaiseen löhölomailuun ja pään nollaukseen:) Ja jos rohkenette ja ehditte ja tykkäätte, niin käykää ehdottomasti snorklaamassa tai sukeltamassa! Ihan mielettömät vedet, jos vielä pyytää oppaita viemään vähän syrjempään, ettei kierrä vaan niitä samoja mestoja mitä kaikki muutkin. Itse oon käyny mm. tän kautta snorklaamassa: http://www.bidp-balidiving.com/ Päivän snorklausreissu $55 jos muita mukana ja olikohan reilu $70 jos haluaa mennä kaksistaan. Hinta sisältää kaikenmaailman taksat ja kulut sekä välineet, eväät ja juomat. Eli sanosinko puoli ilmaista:) Ihan mahtavaa reissua teille sinne maailmalle! Itsellä tuommoinen reissu edessä lähitulevaisuudessa, toivottavasti ainakin:)

    ps. Onpa tämä mimmi saanut tämän blogin avulla penkkitekniikkansakin suhteellisen hyvään kuosiin:) ja muutenkin vaihtelua ja kikkoja omankin treenin mausteeksi. Pääsykokeita kohti puserretaan hampaat irvessä:)

    VastaaPoista
  3. Onpa aivan mahtavan kuuloinen reissu! :) Oon niin kade teille!

    Pakko sanoa tuosta San Franciscosta ja Alcatrazista, että en kyllä tiedä onko se sen arvoinen paikka, että siellä ei kannata olla yötä. Saarella oli kiva käydä päiväseltään käppäilemässä pari tuntia, mutta se riitti kyllä mulle! Sinne ei saa ottaa omaa ruokaa tms, ja siellä on tyyliin yksi ravintola, eikä kyllä mitään järkevää tekemistä. Mut tää on vain mun mielipide. :)

    Jos teillä on Miamissa enemmän aikaa, kannattaa käydä siellä shoppailemassa - rantailun lisäksi siellä ei ole juurikaan muuta tekemistä, toisin kuin San Franissa. Miamissa on pari ihanaa shopping mallia, jotka kannattaa ehdottomasti tsekata!

    VastaaPoista
  4. Balilla käymme päivän veneilyreissun, johon kuuluu snorklaus, tykkään kans semmosista :)

    Ja ei me tuolla Alcatrazissa yötä olla, mutta se on illalla se reissu. Kuulemma tunnelmallisempi ja "jännittävämpi" kun päiväreissu :P

    Ja uskoisin että miamissa ja nykissä käydään just ostoksilla, ei varmaan niinkään paljoa noissa rantakohteissa. Tai riippuu paljonko raskii ja jaksaa mukana kantaa, vai lähettääkö välissä Suomeen paketilla!

    VastaaPoista
  5. Olen niin kateellinen, kuulostaa aivan mahtavalta reissulta. Peking ja Tokio ainoita paikkoja, joista itsellä kokemusta, molemmat tosi kivoja kaupunkeja. Pekingissä on tosi paljon historiaa ja kulttuuria mikä sinuakin taisi kiinnostaa, shoppailukaupunkina ei niinkään kovin mahtava. Tokiossa taas löytyy shoppailuakin. Harajukussa kannattaa käydä vaikka ei se muoti kiinnostaisikaan, siellä on kivoja kauppoja, ravintoloita ja tosi kaunis temppeli puistoineen. Edo-Tokiomuseo kannattaa myös tsekata jos yhtään kiinnostaa museot. Jopa museoita vihaava kaverini tykkäsi tästä museosta. Sellanen vinkki vielä Tokiota varten, että ei kannata ottaa mitään itsestäänselvyytenä sillä Tokiossa kaikki toimii erillä tavalla kuin muualla. Esim. monissa paikoissa voi maksaa vain käteisellä ja junaliput pitää ostaa ulkomailta, jos aikaa johonkin toiseen kaupunkiin mennä. Maksaa monta sataa euroa enemmän ostaa Tokiosta.

    VastaaPoista
  6. Saanko udella mitä koko lysti lentoineen ja majoituksineen kustantaa per naama? :)

    VastaaPoista
  7. Tää tulee ehkä vähän myöhässä, mutta mikäli Kuala Lumpurin hotellia ette ole vielä löyneet täysin lukkoon, niin suosittelen ehdottomasti asumaan luxus-hotelleissa! Kuala Lumpur on yksi niistä harvinaisista kohteista, joissa viiden tähden huippuhotellit maksavat tosi vähän suhteessa alempitasoisiin hotelleihin; yö n.60e/yö (upeat uima-altaat, kuntosalit, aamupalat omine omeletinpaistajineen ym.ym.). Suosittelen esim. Crown Plaza-hotellia ihan Kuala Lumpurin keskustasta.

    Tuo Borneo on ihana paikka; kiivettiin Mount Kinabalulle viime vuonna häämatkallamme. Melkoinen koettelemus, vaikka kuviteltiin molemmat olevamme hyvässä fyysisessä kunnossa! Joten jos teillä on vain aikaa, niin sitä avautuvaa maisemaa vuoren huipulta aamu-auringon noustessa ei hevillä unohda. :)

    Ihanaa reissua, oon kade!

    VastaaPoista